Categorie: APH Cultural

violonistul-razvan-stoicaPe 18 aprilie, violonistul Răzvan Stoica, împreună cu sora lui, Andreea, la pian, vor concerta la Ateneul Român. Scopul concertului este de a strânge fonduri pentru susținerea proiectului "Adoptă o Casă la Roșia Montană", în cadrul căruia, cu ajutorul voluntarilor sunt restaurate clădiri din localitate și integrate într-o utilizare comunitară – a localnicilor care le dețin, dar și a celor care vin la Roșia Montană - detalii despre proiect.

Răzvan Stoica este unul dintre cei mai talentați violoniști la nivel mondial, valoarea lui fiind confirmată de zeci de premii la nivel național și internațional. În 2013, a fost marele câștigător al competiției "New Talent", de la Bratislava, inițiată în urmă cu aproape jumătate de veac de fostul elev al lui George Enescu, Sir Yehudi Menuhin. Din 2009, Răzvan concertează pe o vioară Straidvarius, privilegiu câștigat în urma unei competiții la Salzburg în care a avut de înfruntat 180 de contra-candidați, Legenda spune că la aceeași vioară ar fi cântat și ar fi compus pentru o perioadă celebrul compozitor și violonist Paganini.

În avanpremiera concertului "Stradivarius pentru Roșia Montană", de pe 18 aprilie, Răzvan Stoica a acordat un interviu în exclusivitate pentru România Curată, în care a vorbit atât despre ceea ce l-a determinat să se implice în susținerea salvării patrimoniului de la Roșia Montană, dar și despre cariera și viața lui.

Interviu integral - romaniacurata.ro

Back To Top