Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural

lucian avramescuPoetul Lucian Avramescu și-a lansat vineri seară, 24.06.2016, la Ploiești, volumele "Bucurii cu poezii" și "Să strigi femeia pe numele ei de vers", lansarea având loc în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia sfârșitului anului școlar de elevii claselor a III-a B și a VI-a B, din cadrul Școlii Gimnaziale "Sfânta Vineri" din Ploiești.

Evenimentul desfășurat în sediul Casei Corpului Didactic din Ploiești a fost pentru elevii prezenți ocazia perfectă de a trăi o pagină din istoria literaturii contemporane.

Lucian Avramescu, unul dintre cei mai apreciați poeți români contemporani, le-a vorbit copiilor despre cărți, despre bucuria de a citi, despre Tolstoi, Dostoyevski, Balzac, despre experiențele sale legate de persoane publice din România, dar și despre ineditul volum "Bucurii cu poezii", realizat împreună cu fiica sa în vârstă de opt ani, Ana Luciana Avramescu.

Acesta le-a povestit elevilor că nu a scris poezii pentru copii până la volumul "Bucurii cu poezii", dar că fiica sa, în vârstă de opt ani, Ana Luciana, l-a determinat să facă acest lucru în momentul în care a început să desezene pe calculator, şi, astfel, s-a inspirat din desenele acesteia, pe care a decis să le interpreteze în versuri. Apoi, fiica poetului a început să deseneze inspirându-se din poeziile tatălui ei. "Și , din jocul acesta, s-a născut o carte" a spus Lucian Avramescu. Este vorba despre cartea "Bucurii cu poezii" al cărei titlu l-a dat fiica autorului, Ana Luciana Avramescu, cea care semnează la rândul său această carte.

Deși este unul dintre cei mai recunoscuți și apreciați poeți și publiciști români, Lucian Avramescu dă dovadă că nu a uitat de unde a plecat și că, pentru el, "acasă", este județul Prahova. Mezina sa este elevă la școala din Sângeru, unde tocmai a terminat clasa a II-a. Poetul și-a amintit cu drag despre începuturile sale la școala din această localitate, pe vremea când la Sângeru nu era electricitate, iar elevii erau nevoiți să învețe la lumina lămpii cu gaz, dar și despre prima sa întâlnire cu un scriitor, respectiv cu Geo Bogza, în perioada în care era elev la un liceu din Vălenii de Munte.

Dincolo de amintiri, Lucian Avramescu le-a povestit copiilor, cadrelor didactice și părinților prezenți la evenimentul de vineri despre bucuria de a citi, le-a recomandat copiilor să citească și să simtă "parfumul extraordinar al cărții" și „mângâierea mirosului paginilor de hârtie".

La rândul lor, elevii celor două clase, îndrumați de profesor Aneta Manole și profesor Pansica Morar i-au oferit poetului un recital care a cuprins poeziile sale.

"Ne-am dori ca acest eveniment să fie unul deosebit pentru copii şi părinţii acestora, o ocazie de a-i apropia pe copii de literarură . A fost o întâlnire de suflet cu poetul Lucian Avramescu şi fiica domniei sale, Ana Luciana Avramescu. Am încercat să ne jucăm cu cuvintele, să gâdilăm coarda emoţiei, să transmitem că poezia este o joacă a cuvintelor, a gândurilor, pentru că: Gândurile sunt mărgele/Mari, micuţe, subţirele/Toate cresc, fără măsură,/De le dai învăţătură. Îi mulţumim domnului Lucian Avramescu pentru această întâlnire. Copiii au fost fascinaţi de versurile domniei sale". - a declarat prof.înv. primar Aneta Manole, organizator al evenimentului.

Back To Top