Categorie: APH Cultural

Patru concerte de excepție vor avea loc, la Sinaia, în perioada 19 - 23 iulie, în cadrul unei noi ediții a EUROPAfest Summer Edition.


Devenit deja o tradiție, concertul invitaților speciali are loc la Castelul Peleș, în Sala de concerte a reședinței regale. Astfel, pe 20 iulie, la ora 19:00, jmEvents și partenerii festivalului - Primăria Sinaia, Hotel Mara și Muzeul Peles, invită publicul să se bucure de o seară de muzică în compania unora dintre cei mai apreciați artiști ai zilelor noastre. "Remus Azoiței (Marea Britanie), produs de renume al școlii românești de vioară, stabilit în Anglia dupa terminarea studiilor la Juilliard School - New York, face parte azi din elita muzicii londoneze. A concertat în săli prestigioase precum Carnegie Hall din New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields și Wigmore Hall în Londra, Teatro La Fenice Veneția, Auditorio Nacional Madrid și Konzerthaus Viena. A colaborat cu artiști renumiți precum Lawrence Foster, David Geringas, Gerard Causse, Michael Sanderling, Adrian Brendel. The Strad l-a numit «un virtuoz incurabil cu suflet și tehnică fabuloasă»", prezintă organizatorii.
La Sinaia va concerta și Irina Mureșan (SUA), care "a câștigat inimile audienței și ale criticilor prin concertele sale pline de emoție, eleganță și sensibilitate. Evoluțiile Irinei Mureșanu au fost frecvent citate printre cele mai bune reprezentații de muzică clasică «Best of Classical Music Performances» de către Boston Globe și recitalul ei din seria Emerging Artist Celebrity Series a fost în Top 10 Evenimente Muzicale ale revistei TAB. Irina Mureșanu a evoluat în cele mai renumite săli de concerte din nordul Americii, Europa și Asia alături de orchestre prestigioase - Miami Symphony Orchestra, Orchestre de la Suisse Romande (Geneva), Metropolitan Orchestra (Montreal), Boston Philharmonic printre altele".
Dacă pentru audiență concertul este o oază de relaxare și răsfăț auditiv, pentru artiștii sosiți din peste 10 țări este un prilej de a urmări cu interes și de a învăța din evoluțiile de excepție ale protagoniștilor, care timp de 12 zile le sunt profesori în cadrul Summer Music Academy Sinaia. Tinerii muzicieni participanți în cadrul programului vor avea șansa de a-și arăta talentul și cunoștințele acumulate în cadrul a două concerte organizate la Castelul Peleș, programate pe 22 iulie și 23 iulie, începând cu ora 19.00.
Doi dintre studenții academiei, care s-au remarcat prin evoluțiile de excepție și printr-un parcurs profesional impresionant vor susține un concert aparte, alături de Irina Mureșanu în Parcul Dimitrie Ghica, pe data de 19 iulie de la ora 19:00.
Concertele se desfasoara dupa urmatorul program:
19 iulie | 19:00 | Concert in the Park - Casino Sinaia, Parcul Central "Dimitrie Ghica" - acces liber
20 iulie | 19:00 | Concert "Summer Concert at Castle" - Castelul Peles
22 iulie | 19:00 | Concert "Summer Magic Dream" - Castelul Peles
23 iulie | 19:00 | Concert "Gala EUROPAfest Summer Edition" - Castelul Peles
Accesul la concertele de la Castelul Peles se face pe baza de invitatii, dar se acorda si intrare libera in limita locurilor disponibile.

 

Back To Top