Categorie: APH Cultural

facebook
Dacă vă simţiţi uşor trişti sau deprimaţi, ţineţi-vă departe de Facebook! O să vă activeze toate sentimentele negative posibile.
Avertismentul vine din partea unei echipe de cercetători de la universitatea americană Utah Valley. Ei au stabilit că, pe măsură ce folosim mai frecvent această reţea de socializare şi cu cât studiem mai mult profilurile amicilor, cu atât devenim mai convinşi că toţi, fără excepţie, sunt mai fericiţi şi duc vieţi mult mai interesante.

Cel mai mult rău provoacă fotografiile, atent selectate, în care protagoniştii sunt zâmbitori, veseli şi luminoşi. Stări de care, în mod normal, nu toată lumea are parte zi de zi, spun psihologii americani implicaţi în studiu. Motiv pentru care privitorii tind să devină geloşi şi invidioşi.

Peste 400 de voluntari au participat la cercetare.
Punând informaţiile cap la cap, concluzia a fost următoarea: cu cât creşte numărul orelor petrecute pe site-ul de socializare, cu atât sporeşte sentimentul că ceilalţi sunt mai fericiţi şi mai binecuvântaţi de soartă.

„Nemulţumirea şi sentimentul că n-au avut noroc în viaţă, de care au parte utilizatorii de Facebook, se explică prin faptul că ei trag concluzii false fără a deţine suficiente informaţii. Pentru că nu îi cunosc prea bine pe cei din listele lor, le e uşor să fie înşelaţi de aparenţe. Chipurile fericite pe care le văd pe Facebook îi lasă cu impresia că ceilalţi oameni sunt mereu fericiţi şi au vieţi de invidiat", a explicat sociologul Hui-Tzu Grace Chou, unul dintre cercetătorii implicaţi în studiu.

Back To Top