Categorie: APH Cultural

Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii „Paul Constantinescu” vor participa, în următoarele două luni, la un amplu turneu european. Avându-l la pupitrul dirijoral pe Alexander Steinitz , artiștii prahoveni vor susține peste 70 de reprezentații în Germania, Franța, Elveția și Austria. Repertoriul cuprinde muzică de film, „The Lord of the Rings” și „Harry Potter”, lucrări ale compozitorului Hans Zimmer.

Turneul se desfășoară în perioada 1 martie - 30 aprilie, la inițiativa muzicienilor Mihai Constantinescu, organizatorul Festivalului și Concursului „George Enescu”, și Cătălin Desagă, violonist şi concert maestru la Philharmonie der Nationen din Germania. Deplasarea este organizată de Compania Star Enterteinment Berlin, în parteneriat cu Art Music Fest.

Orchestra simfonică a Filarmonicii ploieştene şi-a continuat constant evoluţia de-a lungul timpului. Muzicieni valoroşi, preocupaţi de perfecţionare şi autoperfecţionare, sunt capabili să abordeze cu succes orice tip de repertoriu, din toate etapele istoriei muzicii. În prezent, orchestra simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” se bucură de un succes foarte mare, fie că este vorba de scena Sălii de Concerte „Ion Baciu”, spaţiu neconvenţional sau festivaluri la care participă, invitată sau în calitate de gazdă.

Corul Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești a luat naștere în anul 2018. Ansamblul coral al Filarmonicii are ca scop principal susținerea concertelor și evenimentelor vocal-simfonice pe care Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” le pune în scenă, dar nu neglijează nici muzica acapella, pe care o promovează în diferite evenimente organizate în cadrul Filarmonicii sau în afara acesteia. Este un ansamblu tânăr în fruntea căruia se află un dirijor tânăr, dar cu o experiență bogată.

Corul dorește să iasă dintr-o anumită zonă de confort și să depășească aceste „rigori” impuse de muzica corală, abordând și piese reinterpretate ale unor artiști și formații de renume internațional, combinând astfel stiluri care la o primă vedere pot părea total opuse. Toți membrii ansamblului au experiență corală anterioară, fiind cele mai bune voci pentru a reprezenta și a promova cu mare succes și profesionalism Filarmonica și orașul Ploiești. Le dorim public entuziast și mult succes!

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Back To Top