eveniment ZILELE SCULPTURII BUCUREȘTI
Categorie: APH Cultural
  • Prima ediție a Zilelor Sculpturii București va avea loc între 16 și 18 aprilie, la Combinatul Fondului Plastic din capital.
  • Se anunță un eveniment adresat tuturor iubitorilor de artă și cultură, în special celor pasionați de sculptura monumentală.
  • Intrarea la Zilele Sculpturii este gratuită.

 În fiecare an, pe data de 18 aprilie se sărbătorește Ziua internațională a monumentelor și siturilor – eveniment instituit de UNESCO și organizat anual de Comitetul Internațional al Monumentelor și Siturilor (ICOMOS). Aceasta zi este dedicată promovării patrimoniului cultural cu toate aspectele ce le cuprinde: de la diversitate și relevanță la vulnerabilitate și acțiuni de protecție și conservare.

În jurul acestei celebrări, mai multe instituții de cultură au organizat Zilele Sculpturii București, un eveniment mai complex ce include mai multe activități adresate iubitorilor de artă și cultură, în special celor pasionați de sculptura monumentală și de monumentele de for public.

Organizat în parteneriat cu Filiala de Sculptură a Uniunii Artiștilor Plastici București, cu sprijinul Uniunii Artiștilor Plastici din România, Institutului Cultural Român, Combinatului Fondului Plastic, combinat.ro și Galeria UNA, Zilele Sculpturii București aduce laolaltă 31 de artiști români de renume – în cadrul expoziției de sculptură contemporană #perspectiva 31, dezbate rolul monumentelor de for public în cadrul mesei rotunde Monumentele din București, de la devenire la protejare și promovează artiștii în formare, prin concursul de modelaj Sculptori pentru viitor, dedicat elevilor de la licee de profil, ”Dimitrie Paciurea” și ”Nicolae Tonitza”.

Aflat la prima ediție, evenimentul își propune să devină o platformă de dialog și promovare pentru patrimoniul cultural, având o dublă misiune: pe de o parte, să aducă în atenția publicului un tip de patrimoniu urban adesea ignorat – sculptura monumentală, prezentă în oraș prin monumentele de for public – și, pe de altă parte, să promoveze sculptura și sculptorii români și nu numai.

Intrarea le eveniment este liberă.

VEZI ȘI: ZIUA PĂDURII la Parcul de la Bucov

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top