universuri paralele
Categorie: APH Cultural

• Joi, 12 mai, la Muzeul de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus” va avea loc un nou vernisaj de pictură.
• Gheorghe Mosorescu se va afla în fața iubitorilor de artă plastică pentru a dezvălui publicului „Universuri paralele”, o expoziție ce cuprinde artă conceptuală.
• Iată ce spune artistul!


În această spătămână, mergem la vernisajul expoziției „Universuri paralele”, a artistului plastic Gheorghe Mosorescu. Concepte inedite, spiritualitate și idei innovative, toate acestea ni le va explica autorul joi, 12 mai 2022, la ora 17.00, în atmosfera deosebit de rafinată a Muzeului de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”.
Cine este Gheorghe Mosorescu?
Născut la 22 ianuarie 1954, la Bistriţa, jud. Mehedinţi, Gheorghe Mosorescu a absolvit Institutul de Arte Plastice ,,N. Grigorescu” Bucureşti - secţia scenografie în 1981, devenind scenograf la Teatrul „Maria Filotti” Brăila, din 1982 până în 2019, unde semnează scenografia la peste 80 de spectacole. Din 1994 devine preşedinte al Filialei Brăila a Uniunii Artiştilor Plastici.
Preocupat de evoluția sa ca artist plastic, Gheorghe Mosorescu prezintă peste 20 de expoziții personale, atât în Brăila, la Galeria de Arta, Muzeul ,,Carol I’’, Teatrul ,,Maria Filotti’’, sau Facultatea ,,Constantin Brâncoveanu”, cât și în Galați, Călărași, Brașov, București, Slobozia, Tecuci, Ploiești, Iași, Mangalia și Vâlcea.
Din anul 2000, este prezent și pe simezele din străinătate, la Palatul Parlamentului Slovac – Bratislava, Liptovsky iculaš – Slovacia, Galeriile de Artă ale Primăriei – Plevna, Praga, Cehia, I.C.R. Budapesta, sau Szeged – Ungaria, Muzeul de Artă Contemporană Balcic, Bulgaria, Galeria Națională de Artă ,,C. Brâncuși’’ – Chişinău, sau U.K.K.S.A. Datca – Turcia. Are peste 50 de participări la expoziții de grup, Saloane de artă, Bienale artistice și concursuri.
În general, folosesc pânza nu numai ca suport pentru pictură, ci şi ca mediu de separare a celor două lumi, cea materială, şi cea spirituală. Cred în existenţa a două sau mai multe lumi paralele. Expun artă conceptuală; de ceva vreme, încerc să-mi pun nişte întrebări la care nu găsesc întotdeauna un răspuns", mărturisește artistul.
Expoziția poate fi vizionată în perioada 12-30 mai 2022.

VEZI ȘI: FILARMONICA PLOIEȘTI. Mozart și Ravel, în concertele săptămânii!

  • Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
  • instagram.com
  • twitter.com
  • Google Business
  • Youtube Actualitatea
  • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 

Back To Top