ziua in care am devenit monstru
Categorie: APH Cultural

 • Ploieștiul va fi prezent și anul acesta, la Salonul International de Carte Bookfest.
• Sâmbăta, 4 iunie, la ora 11.00, cunoscuta poetă ploieșteană Camelia Iuliana Radu, va lansa, la Editura Vinea, volumul de versuri „Ziua în care am devenit monstru”.
• Cartea este tulburătoare. Iată detalii.


Cunoscută publicului literar pentru poezia sa puternică, nonconformistă, tulburătoare prin subiect și profunzime, Camelia Iuliana Radu se pregătește să prezinte un nou volum iubitorilor de versuri. „Ziua în care am devenit monstru” va fi lansată sâmbătă, 4 iunie, la Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai mare eveniment cu public, fără restricți, după pandemie

CITEȘE ȘI: TEATRUL PLOIEȘTI. Ce vedem în această săptămână la „Toma Caragiu”. Programul complet

Volumul are peste 200 de pagini, iar ilustrația copertei este pictura în ulei, pe lemn, din 1919, „Villa R” a lui Paul Klee. „Uneori, te uiți la tine mirat și nu știi ce pași să faci mai departe, pentru că te-ai schimbat. Alteori te resemnezi, alteori, lupți sau scrii o eroică, așa cum descrie acest volum Octvian Soviany, în postfața volumului. Desigur, m-am bucurat ca au existat ochii care să vadă, Editura Vinea și înfocatul în ale poeziei, poetul Nicolae Tzone, cu echipa sa de profesioniști au dat o formă elegantă unei experiențe pe care vă invit să o aduceți în bibliotecile voastre. Este o carte frumoasă, este cumva, în istoria mea personală, este chiar un monstru, dacă înțelegem prin asta transformarea, necunoscutul, spaima, supraviețuirea”, scrie poeta pe pagina ei dintr-o rețea de socializare.
În ultimii ani, Camelia Iuliana Radu a adus publicului mai multe volume de versuri care au avut un succes foarte mare în rândul iubitorilor de carte: „Toluen”, „Desaparecita”, ”Norr”, „Jucăm Lenin”, sunt doar câteva dintre titlurile care vă așteaptă în librării.
„Ziua în care am devenit monstru”, editată în condiții grafice deosebite, se află, deja, la dispoziția publicului în rețelele Humanitas.

VEZI ȘI: Proiectul demolării sediului Primăriei Urlați a fost retras. Va fi organizată o dezbatere publică

Back To Top