Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

teatrul toma caragiu
Categorie: APH Cultural

 

• Duminică, 21 august, se împlinesc 97 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu, personalitate a scenei teatrale românești în memoria căreia Teatrul din Ploiești îi poartă numele.
• Pentru a onora amintirea marelui actor, Teatrul „Toma Caragiu” organizează duminică, o serie de activități la care toată lumea este invitată să participe.

Duminică, 21 august, se împlinesc 97 de ani de la nașterea lui Toma Caragiu, personalitate a scenei teatrale românești care s-a remarcat, de asemenea, printr-o activitate artistică prolifică în radio, televiziune și cinematografie.
Toma Caragiu s-a născut în anul 1925, la Hrupisti, o localitate din Grecia, într-o familie de origine aromână, alături de care, în 1940, se mută în România, stabilindu-se la Ploiești, unde urmează cursurile Școlii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.
La vârsta de 28 de ani, după ce anterior a fost angajat în trupa Teatrului Național din București, apoi a Teatrului de Stat din Constanța, este numit în funcția de director al Teatrului de Stat din Ploiești, poziție în care se va afla pentru următorii 12 ani. În memoria sa, din 1991, teatrul din Ploiești a fost numit Teatrul „Toma Caragiu”.

CITEȘTE ȘI: Schimbări în Educație: Gramatica va fi introdusă la BAC, iar pentru admiterea în colegii se vor da examene

De-a lungul carierei, Toma Caragiu a interpretat zeci de roluri pe scenele de teatru, în filme sau în producții de radio și televiziune, fiind distins, în 1967 cu Ordinul Meritul Cultural Clasa a III-a „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.
Pentru a onora amintirea celui care și-a pus ampreta asupra evoluției instituției ploieștene, la 97 de ani de la nașterea sa, Teatrul „Toma Caragiu” organizează duminică, 21 august, mai multe activități dedicate marelui artist.
Astfel, de la ora 10.00, reprezentanții Teatrului vor aduce un omagiu la statuia acestuia, amplasată în scuarul din vecinătatea Teatrului, și la bustul din foaierul Teatrului „Toma Caragiu”.
Tot duminică, nu ratați expoziția dedicată marelui actor. Pe parcursul întregii zile, aleea pietonală din fața teatrului se va impregna cu frânturi din sufletul celui al cărui nume îl poartă și va găzdui un fotodocumentar ce prezintă imagini care au imortalizat o parte din marile roluri ale lui Toma Caragiu, atât din spectacole montate de regizori de renume pe scena teatrului ploieștean, cât și pe scenele unor importante instituții teatrale din București.
De la ora 20.00, aveți ocazia să vizionați proiecția unui material video, un album vizual ce va reuni unele dintre celebrele sale monologuri, dar și scenete în care i-a avut parteneri pe Marin Moraru, Tamara Buciuceanu-Botez, Octavian Cotescu, Anda Călugăreanu sau Mircea Diaconu. Proiecția se va desfășura într-un spațiu special amenajat la intrarea în Teatrul „Toma Caragiu”.
În cazul în care condițiile meteo vor fi nefavorabile, ambele activități exterioare se vor desfășura în foaierul teatrului.
Participarea la evenimentele dedicate memoriei lui Toma Caragiu este gratuită. Este oportunitatea perfecta de a vă reaminti personaje interpretate magistral și povești spuse, adesea, cu un umor subtil, dar cu înțeles profund.

CITEȘTE ȘI: Săptămâna viitoare începe Jazz on the Rooftop!

Back To Top