Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

ploiești jazz festival
Categorie: APH Cultural

 

• Ploiești Jazz Festival 2022, organizat de Filarmonica „Paul Constantinescu”, se află la a XVII-a ediție, una specială, care ne va încânta pe parcursul întregii luni octombrie și în care toți ploieștenii vor avea ocazia să participe la foarte multe manifestări din cadrul evenimentului.
• Jazz-ul sub toate formele lui, de la muzică la dans și arte plastice, va fi alături de noi toți până la finalul lunii, în numeroase spații neconvenționale, începând de la centre comerciale, până la autobuze, zone de promenadă și principalele artere ale orașului.

Ajuns la cea de-a XVII-a ediție, mult așteptatul Ploiești Jazz Festival 2022 include o multitudine de evenimente de mare calitate, derulate și în acest an sub înaltul patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române și sub egida Ministerul Culturii, în parteneriat cu Primăria Ploiești.

Începând din acest an, Ploiești Jazz Festival nu mai este un festival de cinci zile cu un preambul îndelungat, ci este un festival de o lună, cu peste 50 de evenimente: concerte, spectacole, conferințe, expoziții, workshop-uri. Un festival care, începând de anul acesta, este membru cu drepturi depline al Europe Jazz Network, așadar se află în rândul celor mai importante festivaluri din Europa”, a declarat într-o conferință de presă miercuri, Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești, organizator al evenimentului.
Anul acesta, Sibiu Jazz Festival a luat decizia să-și mute festivalul din luna mai în luna octombrie, fix în aceeași perioadă cu noi, tocmai ca să putem reînnoda acest parteneriat, această relație în ideea de a aduce împreună artiști de renume în România și, în felul acesta, să reducem exponențial și costurile”, a mai explicat directorul Filarmonicii ploieștene.

După succesul înregistrat în edițiile precedente, proiecte precum Jazz in the Bus sau Caravana Ploiești Jazz Festival se vor impune în anul acesta ca o prezență puternică și stabilă în peisajul urban al Ploieștiului. Astfel, ZoomTrio va aduce din nou muzica de jazz aproape de publicul călător printr-o serie de concerte inedite: în autobuzele cu însemnele Ploiești Jazz Festival, veți asculta jazz live în zilele de 11, 13, 18 și 20 octombrie.
Zoom Band va concerta într-o formulă mobilă și în datele de 15, 16, 22 și 23 octombrie, în tirul special amenajat pentru Caravana Ploiești Jazz Festival.

VIDEO CONFERINȚA DE PRESĂ DEDICATĂ PLOIEȘTI JAZZ FESTIVAL

Dansatorii Vertigo Dance School vă dau întâlnire pe 15 octombrie la Ploiești Shopping City – ora 12.00 și pe 23 octombrie la AFI Ploiesti – ora 13.00, cu două sesiuni de Swing și Charleston, două dintre cele mai populare stiluri de dans ale anilor 1920.

Ploiești Brass Ensemble vă invită la două concerte dixieland deosebite pe 15 octombrie în AFI Ploiești, la ora 12.00, și pe 23 octombrie în Ploiești Shopping City, tot la ora 12.00.

În cadrul Ploiești Jazz Festival vom avea și concertele educative „Roboțelul Zappa”, la care, în prim plan, se va afla saxofonistul Cătălin Milea, pe 20 octombrie, la orele 09.00 și 10.00. Tot pe 20 octombrie, Ploiești JAZZ Trio va susține un concert educativ în mijlocul elevilor de la Colegiul Național Mihai Viteazul - Ploiești.

După cum știți, la Ploiești s-a inventat jazz-ul organizat, în 1969, după un club de jazz care a fost înființat în 1968. În acest an, vom avea cea mai importantă conferință de jazz națională a promotorilor și a directorilor de festivaluri, a oamenilor implicați în organizarea festivalurilor și a muzicii jazz în general. Conferința ROJAZZ 50+3 se va desfășura pe în 21 octombrie, la ora 18.30, la sala Coloanelor de la Palatul Culturii. Acolo îi vom întâlni pe cei mai importanți oameni din jazz-ul autohton și avem invitați importanți din Statele Unite – de la Mutual Musicians Foundation din Kansas City, cei care ne-au ajutat cu expoziția care acum este deschisă la AFI Ploiești, Jazz Roots - US to Romania, o expoziție care are alături muzeul Jazz-ului din New Orleans, un parteneriat extraordinar care ne onorează pe toți cei implicați în Ploiești Jazz Festival”, a declarat, în cadrul conferinței de presă Andi Enache, promotor al evenimentului. La conferința extraordinară a promotorilor de jazz vor participa oficiali ai Sibiu Jazz Festival, Gărâna Jazz Festival, București Jazz Festival și mulți alți invitați.

În perioada 15-31 octombrie, elevii ploieșteni ai Colegiul de Artă „Carmen Sylva” aduc publicului tradiționala expoziție de pictură „Jazz în Colors”.
Pe 22 octombrie, în fața Prefecturii Prahova, se va desfășura „Funky White House”, apreciatul spectacol de sunet de lumină care vă prilejuiește întâlnirea cu DJ Alex in Case și saxofonistul Zefir Brezeanu.

Pe 23 octombrie, la ora 19.00, ansamblul Violoncelissimo aduce un repertoriu inedit, menit să atingă „ţelul suprem al oricărui interpret sau compozitor: a crea muzică şi a te bucura de ea”, după cum spune liderul Marin Cazacu. 

Între 5 și 31 octombrie, muzica de jazz va răsuna, în fiecare week-end, de pe acoperișul clădirii Primăriei Ploiești, proiectul „Muzica de Promenadă” fiind inclus, de asemenea, în programul Ploiești Jazz Festival.

Piața Festivalului se deschide în perioada 27 – 30 octombrie, pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești. Pe scena amenajată aici veți putea urmări spectacole live, iar pe ecranul LED vor putea fi vizionate concertele pe care artiști de talie internațională le vor susține pe scena sălii „Ion Baciu”. Tot Piața Festivalului va găzdui și o expoziție auto care va aduce la un loc autovehicule noi și automobile de colecție, reunite de Retromobil.

Curtea Berarilor Timișoreana Ploiești va fi din nou gazda serilor Jam Session, între 28 și 30 octombrie, când veți putea asista la câteva concerte excepționale susținute de laureați ai Sibiu Jazz Competition. 

Scena „Ion Baciu”

CITEȘTE ȘI: Festivalul Conștiința 2022: Acad. istoric Georgeta Filitti a deschis seria de conferințe

Anul acesta, Ploiești Jazz Festival aduce pe scena principală a Filarmonicii o suită de propuneri culturale de neratat, cu artiști de renume ai jazz-ului autohton și internațional.
În deschiderea seriei de concerte a Ploiești Jazz Festival din 26 octombrie, Răzvan Cojanu – bas, Sorin Zlat – pian și Laurențiu Ștefan – tobe, adică Ploiești Jazz Trio, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploiești, dirijată de Simona Strungaru, vă invită la proiectul „Unspoken” — un concert jazz simfonic cu compoziții originale, scrise de trompetistul Sebastian Burneci și orchestrate de însăși Simona Strungaru.

Ploieștenii sunt binecuvântați cu nume sonore, nume importante din jazz-ul mondial, avem onoare să îl avem în acest festival pe Jeff „Tain” Watts , o legendă vie, Romain Pilon - un chitarist de elită, de actualitate, în vogă, și un saxofonist de renume mondial activ pe scena New York-eză. Este un festival de elită”, a declarat, în conferință, Răzvan Cojanu, liderul Ploiești Jazz Trio.

Ziua de 27 octombrie 2022 va aduce cu sine un program intens, în trei etape: un workshop cu reputatul Nicolas Simion Quartet (între orele 11-13), urmat de un concert special al cvartetului din care mai fac parte, alături de Nicolas Simion, Antonis Anissegos- pian, Oliver Lutz e-bas, Benjamin Henocq - baterie la orele 19:00. Evenimentul se va desfășura sub egida Ambasada Germaniei București. De la 20:30, Orchestre National de Jazz va evolua cu programul „Rituels”, sub direcția artistică a lui Frederic Maurin, un eveniment derulat sub ediga Ambasadei Franței.

Seara de 28 octombrie îi va prezenta de la orele 19:00 pe Maria Joao Quartet, în componența Maria Joao – voce, Mario Laginha – pian, Antonio Quintino – bas, Alexandre Frazao – tobe, iar de la 20:30 îi vom cunoaște în concert pe Benito Gonzalez Trio, în formula Benito Gonzalez – pian, Jeff Watts "Tain" – tobe, Will Stater – bas. Benito Gonzalez este un artist Steinway, Steinway & Sons fiind cea mai importantă companie din domeniul instrumentelor muzicale cu clape.

În 29 octombrie, programul bipartit se va compune, de la orele 19:00, dintr-un concert al încântătorului Kristin Asbjornsen Trio, format din Kristin Absjornsen – voce, Olav Torget – chitare, Suntou Susso – kora, cu albumul „Traces of You” (2018), urmat, de la 20:30, de Romain Pilon Trio, în componența Jason Brown – tobe, Geraud Portal – bas și Romain Pilon – chitară.
În încheierea festivalului, duminică 30 octombrie, de la orele 19:00, ne vor încălzi spiritele fantastica artistă Daphna Levy Jazz, alături de Tamir Miller – pian, Leon Habib – tobe și Răzvan Cojanu – bas, cu proiectul „By the Sea of Galilee”. Evenimentul se va desfășura sub egida Ambasadei Israelului în România. Ultimele acorduri de jazz vor răsuna de la 20:30 și vor aparține ansamblului olandezului Joris Teepe: Owen Hart Jr. – tobe, Don Braden – saxofon, Joris Teepe – Bas.

Cei mai mulți din artiștii invitați în ediția din acest an sunt câștigători ai unor Premii GMM Grammy.

CITEȘTE ȘI: „Festivalul Castanilor - In memoriam Gabi Dobre”. Află invitații

Back To Top