• După cum spun reprezentanții muzeelor din Ploiești, evenimentul Noaptea Muzeelor a atras zeci de mii de persoane dornice să viziteze gratuit instituțiile de cultură.
• Fluxul continuu de vizitatori a dus la concluzia că mai mulți ploieșteni decât în anii trecuți au vizionat expozițiile și s-au bucurat de numeroasele spectacole organizate cu această ocazie.
Încă de la primele ore ale deschiderii instituțiilor pentru Noaptea Muzeelor, s-au format cozi la intrare. Cu toate acestea, organizarea la cele mai multe muzee a fost diferită și a permis un flux continuu de vizitatori, care a dus la posibilitatea mai multor persoane să se bucure de expozițiile și de spectacolele puse la dispoziție în cadrul acestui eveniment.
Una dintre cele mai mari atracții de Noaptea Muzeelor a fost Muzeul Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, unde, pe lângă expoziția picturilor de patrimoniu, de la etaj, în care peste 3200 de vizitatori au putut vedea numeroase capodopere semnate de Tonitza, Corbeliu Baba, Dărăscu și mulți, mulți alți pictori celebri, ploieștenii s-au arătat impresionați de lucrările Gabrielei Culic din expoziția „Ieriul lui mâine” de la parter.
Timp de mai multe ore, tineri elevi ai Colegiului de Artă „Carmen Sylva” au încântat auditoriul cu talentul lor muzical. Foarte mulți dintre vizitatori s-au arătat încântați și de standul cu suveniruri și nu au ratat ocazia să achiziționeze semne de carte, magneți, oglinzi sau chiar mici albume cu picturi care să le amintească de vizita la Artă din Noaptea Muzeelor.
VEZI PE APH VIDEO ELEVI AI COLEGIULUI DE ARTĂ CARMEN SYLVA LA MUZEUL DE ARTĂ - NOAPTEA MUZEELOR
În acest timp, și Muzeul Județean de Istorie și Arheologie cu toate secțiile sale a atras numeroși vizitatori. Cele mai recente descoperiri arheologice restaurate în ultimii doi ani, au fost prezentate publicului cu această ocazie, iar Muzeul Ceasului a fost, ca de obicei, unul dintre preferatele publicului ploieștean. Și Muzeul „I.L. Caragiale” a fost vizitat de numeroși ploieșteni interesați de aspecte inedite din viața marelui dramaturg.
O altă mare atracție a fost Muzeul Județean de Științele Naturii, cu secțiile sale Muzeul Omului și Muzeul Petrolului, unic în Europa. Cei mai încântați au fost copiii care nu au ratat prilejul să se bucure sau să se mire de amănuntele pe care le-au primit de la ghizi și de la părinți.
O altă atracție a fost chiar Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiești care și-a deschis porțile publicului pentru proiecții ale unora din cele mai cunoscute lucrări muzicale, dar și o expoziție a istoriei jazzului. Timp de patru ore, grupuri de vizitatori au trecut pragul instituției și au experimentat ce înseamnă o sală de concert dacă nu știau ori au aflat cum arătau primele afișe care anunțau, în urmă cu decenii, primele concerte de jazz din țară.
Noaptea Muzeelor s-a dovedit și în acest an un eveniment care și-a atins scopurile și anume acelea de promovare și susținere a instituțiilor muzeale, dar mai ales de a atrage publicul mai aproape de cultură în totalitatea ei.
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- TikTok Actualitatea Prahoveană