Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Imagini din trecut. Holocaustul în Prahova
Categorie: APH Cultural

 

• Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Fundația Freedom House România organizează joi, 15 iunie, de la ora 17.00, în Ploiești, dezbaterea și expoziția „Imagini din trecut. Holocaustul în Prahova”.
• Evenimentul are loc la Palatul Culturii, Sala „Marea Unire” și va continua în Parcul Central din Ploiești cu inaugurarea expoziției de bandă desenată.

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Fundația Freedom House România organizează dezbaterea și expoziția „Imagini din trecut. Holocaustul în Prahova”.

 CITEȘTE ȘI: 27 IANUARIE: ZIUA INTERNAȚIONALĂ DE COMEMORARE A VICTIMELOR HOLOCAUSTULUI

„Trecutul se întoarce și ne afectează prezentul.
Secolul al XX-lea a fost unul dintre cele mai sângeroase din istorie, dar trecerea timpului aduce uitarea sau ignorarea ororilor care au distrus destinele a milioane de oameni. Orori care au avut loc aici, printre noi, lângă noi.
La începutul lui iulie 1941, bărbaţii evrei cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani din Ploieşti au fost închişi în 80 de imobile, duși la un centru de recrutare și apoi trimiși pe jos spre lagărul de la Teiş, din judeţul Dâmboviţa, în apropiere de Târgovişte.
Evenimentele din ultimii ani ne-au arătat că greșelile trecutului se repetă cu ușurință. Pentru că mișcările extremiste tind să ia din nou avânt, este important să ne amintim, este esențial să știm, este decisiv să înțelegem”, explică organizatorii.

La dezbaterea „Imagini din trecut. Holocaustul în Prahova" vor vorbi:

- Ion M. Ioniță, jurnalist și redactor șef al publicației de profil Historia,
- Alexandru Florian, director general al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”,
- Ana Bărbulescu, doctor în sociologie la Universitatea din București și cercetător științific la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel“,
- un reprezentant al elevilor din Ploiești care au contribuit la realizarea benzilor desenate.

Moderator este jurnalista Flavia Drăgan.

În data de 26 aprilie, la Ploiești a avut loc seminarul organizat de Institutul „Elie Wiesel” la Colegiul Național „Nichita Stănescu”, în cadrul proiectului „Imagini din trecut. Holocaustul în Prahova”. Sub îndrumarea cadrelor didactice și în colaborare cu cercetătorii de la Institutul „Elie Wiesel”, elevii au realizat scenariul pentru două dintre panourile expoziției de bandă desenată „Imagini din trecut. Holocaustul în Prahova” care aduce în atenția publicului fragmente din istoria comunităților locale de evrei și romi, din perioada Holocaustului în România, se menționează pe pagina Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Pentru participare, vă puteți înscrie accesând formularul de AICI.

CITEȘTE ȘI: PROF. GABRIELA GÎRMACEA LANSEAZĂ CARTEA „PRIMUL RĂZBOI MONDIAL – ÎNTRE REALITATE ŞI FICŢIUNE”

Back To Top