Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Expoziția „Curcubeul subacvatic – Reciful coralier”
Categorie: APH Cultural

• Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova a deschis o nouă expoziție de-a dreptul fascinantă pentru cei mici și cei mari, la Palatul Culturii: „Curcubeul subacvatic – Reciful coralier”.
• De la corali, la melci, stele și arici de mare, melci și scoici, toate acestea dezvăluie o parte din frumusețile recifelor de corali, din ce în ce mai amenințate de intervenția omului.

Cochilii impresionante, sidefate sau mate, colorate sau albe, stele de mare de toate formele și mărimile, carcase pline de țepi, coarne, corali de toate formele, de-a dreptul fascinante, sunt puse la dispoziția publicului, începând de vineri, pe holul Palatului Culturii pentru a putea fi vizitate de către toți cei care trec pragul Muzeului de Științele Naturii.

AICI VIDEO VERNISAJUL EXPOZIȚIEI „CURCUBEUL SUBACVATIC - RECIFUL CORALIER”

„Prin această nouă expoziție, sperăm să conștientizăm cât mai mulți vizitatori că natura înseamnă frumusețe, dar înseamnă și responsabilitate, pentru că, toată lumea știe, coralii reprezintă un barometru de sănătate al planetei. În acest fel, aducem în atenția publicului că natura este un bun de care trebuie să avem grijă”, a spus Dragoș Grigorescu, directorul Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova.

CITEȘTE ȘI: SERIA DE EVENIMENTE „ARMATA ROMÂNIEI ESTE A MEA” ÎNCEPE, ÎN PLOIEȘTI, CU „SECRETELE MĂRII”

Expoziția „Curcubeul subacvatic – Reciful coralier“ reprezintă o călătorie prin universul nevertebratelor din recif, prin intermediul pieselor de patrimoniu din cadrul colecției de nevertebrate - corali, moluște, echinoderme.

„Explorăm ţărmurile exotice - un ″Curcubeu subacvatic″ şi descoperim secretele acestui ecosistem acvatic unic, atât de fragil în faţa calamităţilor naturale şi a omului. Sunt specii întâlnire în recifele de corali care susțin oceanul și, din păcate, ele sunt din ce în ce mai afectate de încălzirea globală, de poluare, de toate acțiunile omului. Sunt prezentați corali cu schelet dur, moluște importante din colecție, cu cochilii colorate și ornamentalii, echinoderme – stele și arici de mare, iar expoziția este completată de lucrările pline de culoare ale elevilor de la Colegiul de Artă ″Carmen Silva″ din Ploiești”, ne-a spus Corina Mihai, muzeograf și organizatorul expoziției.

FOTO GALERIE APH

Expozția Curcubeul subacvatic Reciful coralier 2

stea de mare și ariciul de mare

coralul roșu evantai

Expoziția „Curcubeul subacvatic – Reciful coralier” este inclusă în cadrul programului „Natura o lume fantastică”, este realizată cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului Cultural și va rămâne la dispoziția publicului până în luna octombrie.

CITEȘTE ȘI: MULTIVERSE. REALITATE VIRTUALĂ. EXPLORARE A SIMŢURILOR LA AFI PLOIEȘTI!

Back To Top