Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Valter Paraschivescu pictor expoziție septembrie 2023
Categorie: APH Cultural

 

• Luna septembrie aduce pe simezele Galeriei de Artă Ploiești pictură de cel mai înalt nivel, marca Valter Paraschivescu.
• Este unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți artiști ploieșteni, ale cărui forme de expresie și viziune creatoare confirmă fidelitatea sa față de valorile manifestării plastice.

Joi, 21 septembrie, la ora 17.00, iubitorii artei plastice sunt invitați la Galeria de Artă Ploiești pentru vernisarea unei noi expoziții a cunoscutului pictor Valter Paraschivescu.

Apropiat al publicului artei plastice, pictorul Valter Paraschivescu se află la apogeul unei cariere de zeci de ani, iar creațiile sale confirmă încă o dată că lumea culorilor reprezintă forma perfectă de expresie pentru ideile, gândurile și percepțiile sale, dezvoltate într-o complexă gândire artistică.

 CITEȘTE ȘI: IN MEMORIAM IOANA MARIA LUPAȘCU. EVENIMENT EMOȚIONANT, JOI SEARĂ, LA FILARMONICA PLOIEȘTI

„Sunt unul dintre cei care au avut privilegiul să cunoască pictura lui Valter Paraschivescu chiar înainte de începuturile lui expoziţionale. Pot, astfel, să-mi dau seama deopotrivă de consecvenţa ei esenţială şi de diversitatea formelor expresive ale acestei viziuni, prin definiţie credincioasă unei revelaţii a semnificaţiilor complexe ale culorii. Cea dintâi, consecvenţă faţă de propriile idei, dovedeşte o temeinică
înţelegere a legilor gândirii artistice care nu acceptă schimbări spectaculoase ale criteriilor lor fundamentale fără a se supune primejdiei superficialităţii, frivolităţii şi diletantismului.
Cât priveşte această necontenită descriere spre lumea culorii, cred că ea mărturiseşte nu numai o sensibilitate esenţială, care nu e numai a retinei, ci şi a lumii lăuntrice; ci şi o dorinţă hedonistă de a
descoperi temeiurile unei bucurii adânci, adevărate. Lumea lui Valter Paraschivescu e un cer care îşi răsfrânge culorile, nevăzute de alţii, într-un joc luminos, ale cărei reguli sunt respectate cu deplină rigoare, cu credinţă în înţelesul lor pe care se clădeşte un univers raţional şi sensibil, parte a lumii dăruită întru începuturi pictorilor ce aduc înaintea noastră, a oamenilor de rând, înfăţişarea nevăzută a universului”, spune criticul Dan Grigorescu.

Valter Paraschivescu pictor

Cariera pictorului Valter Parachivescu este bogată, cu numeroase expoziții personale și de grup, în colecții din țară și străinătate. Valter Paraschivescu a absolvit Academia de Artă „Nicolae Grigorescu“ Bucureşti, iar din anul 1990 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, unde a fost membru în Consiliul director. Tot de atunci a fost ales membru în Biroul de Conducere al Filialei UAP Ploieşti, la care a deținut şi funcţia de preşedinte.
A avut expoziții personale din 1986 la București, Ploiești, Câmpina, Târgoviște, Brașov, Galați, Constanța , Craiova și Tecuci. Parcticipă de fiecare dată la expozițiile de grup organizate de către UAP Filiala Ploiești, dar și-a făcut remarcat talentul și la manifestări expoziționale de peste hotare cum ar fi Expoziţia de gravură românească „Semne peste timp“ organizată la Institutul Cultural Român din Veneţia. Lucrările sale au ajuns în expoziții de grup în Magdeburg - Germania, Torun, Ostrow, Cracovia - Polonia, Escrenes – Franţa, Vilnius - Lituania, Sint Niklaas – Belgia, Lom – Bulgaria, Tabăra de sculptură în metal „Ianos Bolay“, Budapesta – Ungaria și expoziția de grup restrâns Madrid - Spania.
Este câștigătorul a numeroase burse de creaţie și a participat, de asemenea, la tabere de creaţie din ţară şi din străinătate.
Valter Paraschivescu a câștigat, cu lucrările sale, numeroase premii, printre acestea: Premiul pentru gravură al Muzeului Judeţean de Artă Prahova, Bienala internaţională de gravură „Iosif Iser“; Premiul pentru gravură al Inspectoratului pentru Cultură Prahova, Bienala internaţională de gravură „Iosif Iser“; Premiul „ARTEXPO“ pentru pictură, Galeria „Dominus Z Art“; Premiul III pentru pictură, Bienala de pictură „Gheorghe Petraşcu“, Târgovişte; Premiul Primăriei Municipiului Ploieşti pentru gravură, Bienala internaţională de gravură „Iosif Iser“, Ploieşti; Premiul Instituţiei Prefectului Judeţului Prahova, Bienala internaţională de Gravură „Iosif Iser“; Nominalizare la Premiul „Bursa Brâncuși“ la Concursul „Desenul post Brâncuși“, Tg. Jiu.
Lucrările sale se regăsesc în colecţii particulare şi de stat din Anglia, Austria, Australia, Argentina, Belgia, Coreea, Danemarca, Elveţia, Finlanda, Germania, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Spania și Suedia.

Expoziția sa va putea fi vizitată pe tot parcursul lunii septembrie la Galeria de Artă din Ploiești.

CITEȘTE ȘI: O POVESTE EMOȚIONANTĂ, DAR ȘI MOMENTE VESELE LA TEATRUL „TOMA CARAGIU”, ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ

Back To Top