Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Academicianul Valeriu Matei a adus un omagiu lui Nichita Stănescu
Categorie: APH Cultural

 

• Miercuri, iubitorii de poezie au avut plăcerea de a-l asculta pe academicianiul Valeriu Matei, la Târgul de carte de la Biblioteca județeană „Nicolae Iorga”, susținând o prelegere despre importanța lui Nichita Stănescu în literatura română, ca omagiu adus la împlinirea a 40 de ani de la trecerea poetului la cele veșnice.
• Cu ocazia aceleiași întâlniri, academicianul a lansat în Ploiești cele mai recente volume publicate la Editura Academiei Române.

Academicianul Valeriu Matei a revenit în fața publicului ploieștean miercuri, 13 decembrie, la Târgul de carte organizat la Biblioteca județeană „Nicolae Iorga”, pentru o prelegere-omagiu la împlinirea a 40 de ani de la trecerea la cele veșnice a poetului Nichita Stănescu.

 CITEȘTE ȘI: CALENDARUL SIMULĂRII EXAMENELOR NAȚIONALE A FOST PUBLICAT ÎN MONITORUL OFICIAL. CÂND VOR AVEA LOC TESTĂRILE

„Nichita spune că ține de alt filon al poeziei, care începe odată cu „Oda în metru antic” lui cu Eminescu, de poezia meta lingvistică. După mine, Nichita este al doilea mare poet român în literatura română după Mihai Eminescu, care și-a transfigurat, și-a metamorfozat viața. El a devenit o stare a poeziei: eul personal, teluric, pământesc, s-a transformat într-un eu poetic”, este o mică parte din prelegerea pe care Valeriu Matei a susținut-o în Ploiești.

URMĂREȘTE AICI APH LIVE PRELEGEREA ACADEMICIANULUI VALERIU MATEI

Academicianul a prezentat publicului și cele mai recente volume publicate la Editura Academiei Române al cărei director este. Invitat la eveniment, acad. prof. dr. Irinel Popescu a vorbit publicului despre „Tratat de chirurgie. Otorinolaringologie”, la care a lucrat împreună cu prof. dr. Vlad Alexandru Ciurea și coordonat de prof. dr. Codruț Sarafoleanu.

URMĂREȘTE AICI APH LIVE LANSĂRILE DE CARTE PREZENTATE DE CĂTRE ACAD. VALERIU MATEI

Celelalte volume lansate la Biblioteca Județeană sunt Dimitrie Cantemir „Poemele inorogului” (antologie prefață și note de Ion Hadârcă) și „Râul devremelui târziu”, al poetului-academician Ion Hadârcă. Toate cărțile, dar și multe alte apariții din colecțiile Academiei Române se află la dispoziția publicului până pe 20 ianuarie, la Târgul de carte de la Bibliotea Județeană „Nicolae Iorga”.

Editura Academiei Române la tțrgul de carte

Tot aici puteți găsi manuale, culegeri, volume de religie, psihologie, beletristică, istorie și filosofie. În același timp, în Rotonda Bibliotecii, puteți admira lucrările expoziției „Salonul de Iarnă” a Cenaclului de arte plastic „Ioan Titus Drăghicescu”, vernisat recent.

Academicianul Valeriu Matei, participant activ la evenimentele culturale din Prahova, a asigurat publicul că va reveni la Ploiești de Ziua Culturii Române, pe 15 ianuarie, când va susține o nouă prelegere, de această dată despre Eminescu.

CITEȘTE ȘI: UNIUNEA SCRIITORILOR DIN ROMÂNIA A DECIS ACORDAREA EGIDEI U.S.R. REVISTEI „ATITUDINI” A CASEI DE CULTURĂ „ION LUCA CARAGIALE” A MUNICIPIULUI PLOIEȘTI

Back To Top