• Art Safari, cel mai mare organizator de expoziții din Europa de Est, a adus, pe simezele Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, o excepțională expoziție dedicată artistului român Ion Theodorescu-Sion (1882-1939).
• Expoziția este deschisă publicului până la finalul lunii.
Expoziția „Ion Theodorescu-Sion. O viață de poveste” a fost vernisată în prezența unui public numeros, de Alice Neculea, Șef Secție Artă al Muzeului Județean de Artă Prahova și Antonia Iordache, Exhibition Developer Art Safari. Iubitori ai artei plastice și artiști vizuali s-au bucurat să cunoască sau să revadă lucrările unuia dintre cei mai prolifici pictori interbelici, cu o viață tumultuoasă, cu o operă vastă și o activitate foarte intensă în ceea ce privești arta din epoca sa.
Urmărește mai jos un video reportaj marca APH, de la expoziția „Ion Theodorescu-Sion. O viață de poveste”.
Chiar dacă a trăit doar 57 de ani, Ion Theodorescu-Sion a fost un pictor de mare succes în perioada interbelică, un artist care a avut 14 expoziții personale, care a participat la aproape toate saloanele oficiale din București și a expus alături de marii maeștri români din epocă. Ion Theodorescu-Sion este artistul care a produs senzație prin picturile sale, dedicate definirii „specificului românesc”, fiind un unionist convins și erou-militar al Primului Război Mondial.
Născut la Ianca, județul Brăila, Sion, s-a remarcat prin abordarea tematicilor și tehnicilor artistice într-un mod inovator, conectându-le cu realitatea românească a vremii sale. Cu o carieră complexă, Ion Theodorescu-Sion a studiat atât în România, cât și la Paris și a experimentat în toate stilurile artistice ale vremii sale (Impresionism, Pointilism, Fovism, Cubism, Simbolism).
Sion a avut și un rol important în conturarea identității naționale și promovarea valorilor românești, transpunând în compozițiile sale monumentale aspirațiile și idealurile care au marcat epoca.
VIDEO LINK APH VERNISAJUL EXPOZIȚIEI „ION THEODORESCU-SION. O VIAȚĂ DE POVESTE”
Art Safari i-a dedicat artistului o expoziție în 2023, la București. Expoziția care itinerează acum la Ploiești reunește compoziții neo-românești monumentale, țărani portretizați grandios, femei înfățișate ca zeițe ale pădurii și naturi statice bogate în detalii.
Expoziția este organizată cu sprijinul Institutului Cultural Român, Muzeului Județean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus”, Muzeului Municipiului București și al Primăriei Municipiului București. Mulțumiri: Muzeul Național Brukenthal, Muzeul Brăilei „Carol I”.
GALERIE FOTO APH
- Facebook.com/actualitateaprahoveana.ro
- instagram.com
- twitter.com
- Google Business
- Youtube Actualitatea
- Spotify PODCAST
- TikTok Actualitatea Prahoveană