Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: APH Cultural
  • La împlinirea a 90 de ani de la trecerea sa la Domnul, monahul Pimen Georgescu, originar din județul Prahova și Mitropolit al Moldovei între anii 1909 și 1934, a fost comemorat în satul său natal, Provița de Sus.

  • „Mormântul vrednicului arhipăstor, pildă de jert­felnicie, patriotism și înțe­lep­ciune pentru toate generațiile de români, se află în vecinătatea bisericii parohiale”, precizează Ziarul Lumina, publicație cotidiană a Patriarhiei Române.

 

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhi­episcopiei Bucureștilor, a slujit marți, 12 noiembrie 2024, la Provița de Sus, cu această ocazie. Înconjurat de un sobor de preoți, slujitori la parohii din localitățile vecine, ierarhul a săvârșit, în acea diminață, Sfânta Liturghie, vorbind în cuvântul său de învățătură despre viața Mitropolitului Pimen Georgescu:

  • „În Parohia Provița de Sus ne aducem aminte de un mare ierarh pe care l-a avut Biserica Ortodoxă Română și care a trecut la cele veșnice în urmă cu 90 de ani. Pimen Georgescu a văzut lumina zilei în aceste locuri pe care le-a evocat adeseori în drumurile lui care l-au dus departe de ele. A fost un ierarh cu o bogată activitate. Dintre virtuțile sale remarcăm dragostea față de Biserică, față de cele trei eparhii pe care le-a slujit: una ca Locțiitor de Episcop la Argeș, apoi la Dunărea de Jos, respectiv la Iași. A realizat nume­roase lucrări administrative și vizite pe teren. Biografii lui, în special cel care i-a fost diacon și a devenit mai târziu Episcop al Armatei și mai târziu Episcop al Romanului și Hușilor, Partenie Ciopron, spun că Mitropolitul Pimen Georgescu a fost în sate în care nu a călcat niciodată un ierarh. În condițiile de atunci, când se mer­gea pe jos sau cu trăsura, o astfel de călătorie era greu de realizat. S-au construit foarte multe biserici în vremea păstoririi lui la Galați și la Iași. În mod deosebit, Pimen Georgescu a rămas în amin­tirea contemporanilor și a urma­șilor ca un mare alinător al sufe­rințelor celor care au luptat în Primul Război Mondial!

mitropolitul-pimen-georgescu-comemorat-in-satul-natal-din-prahova-315743.jpg

Credincioșii care au sprijinit activitatea parohiei au primit, la sfârșitul slujbei, Diploma omagială „250 de ani de la aducerea moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou la București”, cu medalie. Părintele paroh Daniel Valentin Rândașu a primit, de asemenea, rangul de sachelar. 

Ulterior Sfintei Liturghii, în biserică s-a săvârșit slujba Parastasului pentru Mitropolitul Pimen Georgescu, înălțându-se rugăciuni de pomenire și la mormântul ierarhului din curtea lăcașului de cult, potrivit TRINITAS TV.

mitropolitul-pimen-georgescu-comemorat-in-satul-natal-din-prahova-315741.jpg

mitropolitul-pimen-georgescu-comemorat-in-satul-natal-din-prahova-315742.jpg

Citește și: Un centru de zi pentru asistență și recuperare va fi înființat pe Valea Prahovei, cu fonduri din PNRR. Unitatea va dispune și de echipă mobilă

Back To Top