Categorie: APH Cultural

kiransonyguptaMuzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus" va fi, începând de miercuri, 17 octombrie, gazda expoziţiei de pictură „Indian Traditions", a artistei Kiran Soni Gupta. Vernisajul se va desfăşura în prezenta Excelenţei sale Ms. M. Manimekalai, Ambasadorul Indiei în România, iar la eveniment sunt invitate numeroase oficialităţi locale române.


Artista Kiran Soni Gupta, actualmente înalt funcţionar al Serviciului Public din India din anul 1985, delegat în guvernul regiunii Rajasthan, recent numită în funcţia de Divisional Commissioner, Ajmer, este o figură bine cunoscută în India, în calitatea sa de artist, reformator social şi umanist. Absolventă a Universităţii Harvard, primeşte câteva burse de mare însemnătate pentru cariera sa administrativă: bursa Mason Fellowship, precum şi Master în Administraţie Publică, la Kennedy School of Government. Însă artista s-a îndreptat şi asupra carierei pedagogice, dând curs oportunităţii de a preda despre etnografie indiană, la Centrul Est-Vest, Hawaii şi Centrul de Educaţie a Adulţilor Harvard. O altă dimensiune a preocupărilor manifestate de Kiran Soni Gupta este cariera publicistică, fiind autoarea unei trilogii („Beyond Strokes", „Kiran's Art Renderings" şi „Femeia - Cea mai fină creaţie a lui Dumnezeu") bazate pe lucrările pictate de artistă în peste două decenii de activitate.
Alături de responsabilităţile profesionale, artista a încercat să ţină pasul cu orientările actuale în domeniul picturii. Această expoziţie este o călătorie de explorare a sufletului şi a mediului în care a trăit ultimii douăzeci de ani de carieră. Expoziţia „Indian traditions" cuprinde lucrări reprezentând aspecte din cultura şi modul de viaţă din India, picturile aflându-se pe simezele Muzeului de Artă din Ploieşti în perioada 17 octombrie - 10 noiembrie 2012.

Back To Top