Categorie: APH Cultural

ana ponta personaje costume povestiTeatrul „Toma Caragiu" din Ploieşti va fi, în acest weekend, gazda personajelor din poveştile româneşti. Prin expoziţia sa, artista Ana Ponta va dărui vizitatorilor de toate vârstele, culori şi forme noi ale celor mai iubite caractere din basmele şi tradiţiile autohtone.


Iubitoare de frumos, creatoarea Ana Ponta ne arată un exerciţiu de măiestrie prin care ne transpune în lumea păpuşilor decorative de colecţie: „Personaje, costume, poveşti".

Ana Ponta este artist independent şi lucrează păpuşi încă din 1994. Având o experienţă de peste 35 de ani în domeniul textilelor, artista colaborează cu muzee etnografice, cu magazine de suveniruri şi cu librării, participă la târguri de profil din ţară şi din străinătate. De asemenea, confecţionează măşti sau păpuşi pentru spectacole de teatru.

Ana Ponta este artistul care iubeste materialul textil. Tehnica meşteşugului devine o artă prin folosirea ei într-un mod personal. Banala fibră textilă prinde viaţă, râde prin culoare, cântă şi dansează prin forme inedite compoziţionale.

Lucrările Anei Ponta sunt unicat şi sunt realizate, în totalitate, manual. Ţesătura, cu textura şi culoarea ei proprie capătă tridimensionalitate şi se transformă în personaje, poveşti şi emoţii.

„Inocenţa primei iubiri", „Păzitorul timpului", „Darul cunoaşterii" şi „Fandosita" sunt doar câteva din temele alese pentru a face parte din expoziția care va putea fi vizitată la Teatrul „Toma Caragiu", începând de sâmbătă, 2 martie 2013, ora 18:00, până în data de 10 mai 2013.

Back To Top