Categorie: APH Cultural

comemorare-toma-caragiu-2013Marele artist, director, timp de peste un deceniu, al teatrului din Ploieşti, a fost comemorat, luni, în locul care se identifica cel mai bine cu personalitatea sa: în apropierea scenei unde a jucat peste 30 de roluri pentru publicul care îl iubea nespus.

„Caragiale, Caragiu, Nichita sunt icoane la care ploieştenii adevăraţi ar trebui să se închine", a declarat, la ceremonie, viceprimarul Iulian Teodorescu. Admiratori şi prieteni ai marelui actor au fost prezenţi pentru a-şi aminti, încă o dată, de geniul artistic prin care Toma Caragiu capta întreaga atenţie, pe scena teatrului ploieştean.
depunere-flori-bust-toma-caragiu-2013Deşi s-a născut la Hrupisti, în Grecia, într-o familie de aromâni, „am copilărit şi am făcut şcoala la Ploieşti. Sunt, deci, ploieştean get-beget", spunea actorul. În 1953, la vârsta de 28 de ani, este numit director al „Teatrului de Stat" din Ploiești, funcţie pe care o va deţine timp de 12 ani. A interpretat pe scena ploieşteană 34 de roluri.
A fost şi va rămâne unul dintre cei mai iubiţi actori români. Dacă soarta ar fi vrut, pe 21 august 2013 ar fi împlinit 88 de ani.
Ceremonia de comemorare s-a încheiat cu depuneri de flori la bustul lui Toma Caragiu, situat în imediata vecinătate a teatrului.

Back To Top