Categorie: APH Cultural

Programul concertului orchestrei simfonice a Filarmonicii „Paul Constantinescu” Ploieşti de joi, 7 mai 2009, propus de dirijorul VALENTIN DONI a debutat cu una dintre paginile de referinţă din creaţia lui Carl Maria von Weber - uvertura operei „Oberon”. Tumultul romantic, imaginile muzicale când feerice, când încrâncenate au fost redate convingător, încadrându-se stilului acestui compozitor.

Sonorităţile lui Florin Paul

I-a urmat Concertul nr. 5 pentru vioară şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart în interpretarea unei mai vechi cunoştinţe a publicului ploieştean: violonistul FLORIN PAUL (Germania). Sunetul cantabil şi, în acelaşi timp, plin de strălucire, o acurateţe admirabilă, o virtuozitate pusă în slujba redării cât mai fidele a partiturii abordate, iată doar câteva dintre calităţile cu care, încă o dată, FLORIN PAUL i-a încântat pe cei aflaţi în sală.
În partea a doua a spectacolului, orchestra condusă de dirijorul VALENTIN DONI a oferit melomanilor Simfonia a VIII-a op. 93 de Ludwig van Beethoven. Iubitorii muzici Titanului (care nu sunt puţini în Ploieşti) au avut astfel ocazia de a audia una dintre lucrările cele mai importante pentru evoluţia genului (simfonic) în perioadele imediat următoare apariţiei ei (1812).

Două lucrări monumentale

Pentru concertul de joi, 14 mai 2009, Maestrul ILARION IONESCU-GALAŢI pregăteşte două lucrări monumentale, nu numai ca durată dar şi ca impact asupra publicului: Concertul în si minor op. 104 pentru violoncel şi orchestră de Antonin Dvorak - solist ADAM MITAL (Elveţia) - şi Simfonia a III-a „Eroica” de Ludwig van Beethoven.

Back To Top