Categorie: APH Cultural

cezar-ouatu eurovision 2013Reprezentantul României, Cezar Ouatu, a declarat, după ce şi-a susţinut reprezentaţia pe scena de la Malmö Arena (Suedia), că este deja un câştigător, pentru că este român şi pentru că a reprezentat România la cel mai înalt nivel.

(muzica şi versuri Cristian Faur) şi a fost cel de-al 14-lea concurent în finală. România a terminat concursul pe locul 13 din 26, după adunarea punctelor.

VEZI CE A DECLARAT CEZAR OUATU DUPĂ REPREZENTAŢIE.

„Eu, profesional şi personal, mă simt împlinit. Mi-aş fi dorit un loc mai bun în clasamentul final, pentru mine şi pentru România, dar ştiu că ceea ce a ţinut de mine am făcut. Show-ul nostru a ieşit foarte bine, am muncit cu toţii enorm şi le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil ca această muncă de echipă să prindă formă. Le mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi au votat România. România rămâne, însa, o ţară negată oarecum de Europa, aşa că, în această seară, cele două mari familii - Scandinavia şi «Mama Rusie» - au învins. Eu am fost favorit la titlu din partea fanilor, dar, geopolitic vorbind, nu mai ţine de mine...", a declarat Cezar Ouatu pentru MEDIAFAX.

Punctele acumulate de România:

4 puncte de la Suedia
5 puncte de la Albania
4 puncte de la Austria
4 puncte de la Marea Britanie
6 puncte de la Azerbaijan
6 puncte de la Norvegia
1 punct de la Italia
7 puncte de la Malta
6 puncte de la Islanda
10 puncte de la Moldova
10 puncte de la Grecia
1 punct de la Muntenegru

Marea câştigătoare a concursului Eurovision din 2013 este Danemarca, prin prestaţia cântăreţei

din Azerbaijan a completat podiumul.

Back To Top