Categorie: APH Cultural

arhaicii zilele ploiestiuluiInvitaţi la Zilele Ploieştiului, artiştii dinTrupa ARHAIC au participat la serata „Atitudini" a Casei de Cultură „I. L. Caragiale" a municipiului Ploieşti, ocazie prin care au prezentat ploieştenilor pasionaţi de muzică bună cel mai recent album intitulat „Să taci".

Câştigători ai premiului de popularitate al Festivalului Naţional de Interpretare a Muzicii Folk „Festivalul Castanilor - In Memoriam Gabi Dobre", artiştii din Trupa Arhaic au revenit, sâmbătă seara în Ploieşti.

De la bun început, Nicolae Doboş şi Sorin Preda au atras atenţia ploieştenilor prin costumele tradiţionale în care şi-au prezentat spectacolul. Încă de la primele melodii, admiratorii muzicii bune s-au oprit să asculte ritmurile cu totul originale ale celor doi artişti. În scurt timp, Trupa Arhaic au făcut să se oprească din drum tineri, adulţi şi pensionari care s-au arătat uimiţi de măiestria muzicienilor.
Trupa Arhaic a prezentat ploieştenilor albumul „Să taci" în două reprize, iar cântecele haiduceşti au ridicat atmosfera la rang de spectacol, lucru care i-a convins pe mulţi admiratori ai genului că un astfel de album nu este de ratat.

Între melodiile folk au fost intercalate poezii ale membrilor Cenaclului „Atitudini" al Casei de Cultură „I. L. Caragiale" din municipiu, iar talentul muzical şi cel liric a fost completat de interesul mare pe care ploieştenii l-au arătat pentru Târgul de Carte din parcul Nichita Stănescu.

Grupul folk ARHAIC vine din Teleorman şi are deja un număr record de admiratori din toată ţara datorită profunzimii mesajului şi stilului inconfundabil al cantautorului Nicolae Doboş, fondator al trupei care a luat fiinţă în noiembrie 2011, cu Sorin Preda, la chitară şi voce.

După spectacolul din centrul oraşului, Trupa Arhaic s-a îndreptat către Terasa Valhalla, acolo unde, la căderea serii, s-au întâlnit cu prietenii apropiaţi şi cu admiratori ai folkului şi au cântat împreună până târziu în noapte, într-o atmosferă caldă, haiducească. Melodiile trupei Arhaic oferă ritmuri care inspiră de la sensibilitate şi romantism, până la mesaje istorice şi galopul cailor pe ritmuri haiduceşti. Fluierul românesc, chitara, toaca, fluierul irlandez, caval, blockflote şi duduk, instrument adus în premieră de către „arhaici" în folkul autohton, au făcut senzaţie.

Surprizele Trupei Arhaic vor continua, în perioada următoare, pentru toţi admiratorii, cu lansarea albumului „Arhaic Semisimfonica", pentru care au început deja înregistrările.

Mesajul pe care îl promovează „arhaicii" se adresează tuturor iubitorilor de muzică: „Folkul este un fel de a vorbi pe limba sufletului românesc", iar acest lucru a fost primit cu toată inima de admiratorii care i-au răsplătit cu aplauze.

Ploieştenii speră să îi poată revedea pe prietenii şi artiştii din Trupa Arhaic din nou, în mijlocul lor, invitaţi mult aşteptaţi la spectacolele de gen şi alte evenimente care vor urma în cursul acestei veri.

GALERIE FOTO

trupa la nichita

nicolae dobos

sorin preda

album sa taci

alaturi de fani

arhaicii spectacol

terasa valhalla

muzica buna

Back To Top