Categorie: APH Cultural

universitatea populara nicolae iorgaUniversitatea Populară „Nicolae Iorga" se pregăteşte pentru deschiderea cursurilor de vară 2013.

Deschiderea universităţii pentru acest an va avea loc duminică, 18 august, la ora 10.00, la Casa de Cultură Vălenii de Munte.
La eveniment sunt aşteptaţi, ca în fiecare an, numeroşi oameni de cultură, academicieni, profesori, istorici, politicieni, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene.

Duminică, după deschiderea oficială, vor fi depuse flori la bustul lui Nicolae Iorga şi va fi dezvelită statuia lui Gheorghe Ionescu Şişeşti.

Evenimentul va continua cu mese rotunde la care vor participa academicieni care vor dezbate subiecte de istorie, vor prezenta cărţi şi vor susţine prelegeri. În zilele următoare vor fi susţinute alte întâlniri cu academicieni de prestigiu din ţară, expoziţii şi concerte.

Studiile şi dezbaterile din cadrul cursurilor Universităţii Populare „Nicolae Iorga" Vălenii de Munte vor continua până vineri, 23 august, când va avea loc închiderea oficială a manifestărilor, cu momentul în care reprezentanţii Fundaţiei Cultural-Istorice „Mihai Viteazul" vor acorda premiu unei lucrări istorice considerate a fi de o valoare deosebită, urmată de festivitatea de înmânare a diplomelor de participare la Cursurile de Vară ale Universităţii Populare "Nicolae Iorga".

Back To Top