Categorie: APH Cultural

castel Cantacuzino BusteniUn concert de muzică de cameră din seria "SoNoRo Conac" va avea loc pe 31 august, de la ora 18.00, la Castelul Cantacuzino din Buşteni.
Muzicienii SoNoRo care vor concerta la Castelul Cantacuzino sunt Diana Ketler (pian), Corinne Chapelle (vioară), Răzvan Popovici (violă) şi Maximilian Hornung (violoncel), cu participarea mezzosopranei Margarita Mamsirova, solistă a Operei Balşoi.
Programul cuprinde piese de Camille Saint-Saens, Johannes Brahms, Gabriel Fauré şi arii de Christoph Willibald Glück, Giulio Caccini, Giovanni Paisiello şi Benedetto Marcello.
Construit în 1911, la cererea prinţului Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), Castelul Cantacuzino este înconjurat de un parc, ale cărui alei duc spre o grotă, cascade şi fântâni arteziene, pe o suprafaţă de peste 3.000 de metri pătraţi.
Concertul "SoNoRo Conac" va fi urmat de o recepţie, în incinta castelului.
Următorul concert din seria "SoNoRo Conac" va avea loc la Palatul Teleki din Gorneşti (jud. Mureş), pe 21 septembrie.
Seria de concerte de muzică de cameră SoNoRo Conac a fost deschisă pe 24 iunie, la Casa Mincu din Bucureşti, şi va continua până la finalul lunii septembrie, în clădiri de patrimoniu restaurate sau în curs de restaurare din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării şi promovării moştenirii arhitecturale şi culturale româneşti.
(mediafax.ro)

Back To Top