Categorie: Dezvăluiri

lukoilJurnaliștii RISE Project au descoperit că rafinăria Lukoil a jonglat, în funcție de interes, cu cifrele raportate Fiscului și respectiv judecătorilor, în dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani.

La Ministerul Finanțelor figurează altă valoare a bunurilor rafinăriei, pe care procurorii au aplicat sechestrul, față de cele pe care le-a prezentat rafinăria în fața judecătorilor de la Tribunalul Prahova, ca să-i deblocheze banii din bănci.

Rafinăria a contestat sechestrul procurorilor în data de 6 octombrie, adică la patru zile după blocarea banilor din conturile bancare. Contestația viza atât sechestrul pe bunurile proprii, cât și pe conturile Lukoil România – compania soră care a câștigat licitația organizată de Poliție.

Reprezentanții rafinăriei au susținut în fața judecătorilor că procurorii au extins abuziv sechestrul și pe sumele din bănci, în condițiile în care valoarea clădirilor și a celorlalte bunuri fixe era îndestulătoare ca să acopere prejudiciul.

Raportările oficiale de la Ministerul Finanțelor arată însă altceva: aceste bunuri aveau pe hârtie o valoare netă mult mai mică decât prejudiciul. Compania Petrotel Lukoil le-a mai reproșat procurorilor că nu au făcut o evaluare a bunurilor sale înainte să le aplice sechestrul.

Integral, riseproject.ro

Foto: Lucian Rădulescu

Back To Top