Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Dezvăluiri

deseuriComisariatul Județean Prahova al Gărzii Naționale de Mediu s-a autosesizat în urma articolului publicat săptămâna trecută de Actualitatea Prahoveană. Comisarii de Mediu au aplicat amenzi importante către poluatori. SC New Century Development SRL și Asociația Fotbal Club Astra au primit amenzi cumulate de un miliard de lei vechi, fiind obligate, totodată, să ecologizeze zona în conformitate cu procedurile prevăzute de lege.

Un cititor a trimis pe adresa redacției, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., câteva imagini incredibile, din curtea rafinăriei Astra. Din imagini se vede clar cum câteva utilaje aruncă pământ peste un batal plin de reziduuri care, potrivit legislației de mediu, ar trebui să treacă printr-un proces complex ecologizare, rezidurile din interior trebuind scoase și prelucrate printr-o tehnologie specială, în niciun caz îngropate sub un munte de pământ.

Rezultatul controlului confirmă informația din articolul APH

Inspectorii care au făcut verificările informează că au descoperit un separator de produse petroliere cu două compartimente, unul plin cu deșeuri din construcții, iar al doilea conținând apă amestecată cu produs petrolier.

Un alt aspect notabil reiese din raportul de control al comisarilor de Mediu prahoveni: în momentul controlului a fost prezent un reprezentant al Asociației Fotbal Club Astra, care a declarat senin că a efectuat lucrări de salubrizare, respectiv a colectat deșeuri din construcții, iar deșeurile în cauză le-a colectat și „depozitat" în compartimentul separatorului de produse petroliere despre care aminteam mai devreme.

Amenzi și obligații

Inspectorii de Mediu au obligat societatea New Development Century SRL să curețe separatorul, inclusiv să elimine apa cu produse petroliere. Totodată Asociația Fotbal Club Astra a fost obligată să evacueze deșeurile depozitate în separatorul de produse petroliere și să le transporte la o rampă de depozitare autorizată, cu efectuarea în prealabil a unor analize și interpretarea rezultatelor, în vederea precizării naturii deșeurilor – dacă sunt sau nu periculoase.

De asemenea, New Century Development SRl a fost amendată cu 60.000 de lei, iar Asociația Fotbal Club Astra a fost amendată cu 40.000 de lei.

Flaminia - fantoma care bântuie stația de epurare a Rafinăriei Astra și New Century Development SRL

Terenul unde se află separatorul de produse petroliere se află din 2009 în proprietatea SC New Century Development SRL, controlată, prin interpuși, de omul de afaceri Ioan Niculae. Terenul a intrat în proprietatea societății printr-o hotărâre a AGA a Rafinăriei Astra Română SA ca aport la majorare de capital la societatea în cauză.

Numele societății este strâns legat de unul dintre dosarele explozive ale ultimilor ani, societatea New Century Development fiind amintită în celebrul dosar Flaminia, din care s-a disjuns dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani al fostului consilier din cadrul secretariatului General al Guvernului, prahoveanul Marcel Păvăleanu.

Dosarul de evaziune fiscală și spălare de bani cu prejudiciu aproximat la 35 de milioane de euro, în care Păvăleanu a fost, la vremea respectivă, arestat preventiv alături de alte persoane, a pornit de la un alt dosar, deschis împotriva afaceristului Răzvan Alexe, un apropiat al lui Păvăleanu.

Conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, care au inițiat dosarul, cazul se referă la "deşeuri introduse în ţară în alte scopuri decât cel al eliminării şi care nu pot fi utilizate în scopul pentru care au introduse".

Procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiești, care au preluat dosarul mai departe, au susținut că există indicii potrivit cărora Răzvan Alexe ar fi încercat să transporte reziduuri toxice de pe vasul Flaminia la stația de epurare aparţinând Rafinăriei Astra.

Magistrații spun că deșeurile toxice de pe "bomba plutitoare" Flaminia urmau să fie prelucrate la stația de epurare a Rafinăriei Astra în condiţiile în care aceasta nu mai îndeplineşte condiţiile tehnice de prelucrare a reziduurilor.

Stația de epurare este deținută de omul de afaceri Ioan Niculae, prin societatea New Century Development SRL.
Potrivit actelor publicate in Monitorul Oficial, New Century este deținută majoritar de firma Galaxy Tobacco, fosta "Tutunul Românesc", controlată de Niculae, potrivit presei naționale și locale.

Administrator al New Century este Marcel Cadar, care este director general la InterAgro, grupul de firme controlat de magnatul Niculae. La New Century Development mai sunt acționari minoritari firma Dorjania Eneterprises, înregistrata în Cipru, și direct Rafinăria Astra SA, prin majorarea capitalului societății cu terenul din curtea Astra, așa cum aminteam în articol. 

Sebastian Ignat / punctulpeignat.ro

Informare actualitatea prahoveana-1
Informare actualitatea prahoveana-2

 

Back To Top