Categorie: Dezvăluiri

colegiul national jean monnet ploiestiUn scandal presărat cu acuze grave a izbucnit în decursul zilei de joi la Colegiul Național Jean Monnet (Pedagogic) din Ploiești. Un grup de elevi și părinți reclamă un profesor de fizică din cadrul instituției de învățământ, acuzându-l că a avut și manifestă în continuare față de unele eleve un comportament nu numai imoral, ci și ieșit din zona legalității. Mai mult, profesorul de fizică a folosit pe propriul cont de Facebook un limbaj injurios la adresa unor eleve. APH așteaptă o reacție clară atât din partea unității de învățământ, a Inspectoratului Școlar Județean Prahova, cât și din partea profesorului vizat de acuzații.

„Există de doi ani zvonuri la nivelul întregii școli legate de faptul că domnul profesor ar fi avut o relație cu una dintre eleve, aflată cum în clasa a XII-a. Nu aș fi amintit despre acest fapt, dacă de câteva zile domnul profesor nu ar manifesta o atitudine șocantă față de unele eleve, printre care și subsemnata. Înțeleg că eleva respectivă nu ar mai dori să continue relația respectivă, iar domnul profesor ar considera că eu, împreună cu alte eleve, am fi convins-o pe respectiva fată să renunțe la relație. De aici au început șicane de tot felul și abordări pe hol pe care eu nu le înțeleg, nu le accept și nu le consider normale din partea unui cadru didactic. Fiecare face ce vrea în viață, însă nu înțeleg ce vină am eu sau alte colege ca să pățim așa ceva", reclamă una dintre eleve. 

radu robertino„Înțeleg că fata respectivă ar fi chiar amenințată, nu mai vine la școală de o săptămână. Eu nu vreau să trăiesc în teroarea asta, să fiu abordată pe hol și jignită sau amenințată, și nici nu vreau să lipsesc de la școală din cauza unui cadru didactic cu care nu am avut niciodată nimic personal de împărțit. Chiar nu înțeleg de unde vine acest comportament, eu și colegele mele nu avem nici o vină", relatează eleva.

„Am fost la școală pentru a vorbi cu doamna director, am fost primită și pusă în fața domnului profesor, acesta neagă tot, inclusiv postarea de pe pagina de socializare la adresa fetelor, spunând că i s-a spart contul de Facebook.
Mai mult decât atât, domnul profesor și-a șters brusc toate postările din ultimii patru ani, după discuția de la școală. Totodată, informând-o pe doamna director despre toate aspectele legate de cele semnalate de către elevi, doamna director a spus că este viața intimă a domnului profesor și nu are legătură cu speța de față. Situația legată de relația cu o fată minoră înțeleg că a mai apărut în presa din Prahova, cu un an în urmă, însă conducerea școlii nu a avut o reacție.
Eu am venit la școală pentru că fata mea a fost jignită pe holul școlii de către acest individ, nu pentru alte chestiuni.
Doamna director și profesorul au negat și m-au întrebat dacă avem probe. Bineînțeles că fiica mea nu a stat să înregistreze pe hol aceste abordări hoțești, pe fugă, făcute de individ.
Dacă individul are probleme în dragoste sau de adaptare în societate, mai ales că locul său de muncă implică interacțiunea cu elevi minori, să se ducă la psiholog, dar să nu se lege de copiii noștri. Indiferent de ce relație intimă ar fi avut sau nu cu o elevă din nu știu ce clasă, este inacceptabil să te manifești așa dacă ești un adult responsabil, mai ales cu statut de cadru didactic", a declarat pentru APH mama uneia dintre eleve.

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Back To Top