Categorie: Dezvăluiri

codruta kovesiSursele României libere susțin că, în spatele afacerii Black Cube, firma israeliană acuzată ca ar fi încercat să o spioneze pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, s-ar afla cunoscutul miliardar Benny Steinmetz. Steinmetz este inculpat deja în Dosarul Ferma Băneasa, pe numele său fiind emis un mandat de arestare de Curtea de Apel Brașov, anulat însă de Înalta Curte. Controversatul om de afaceri israelian a fost, după 2009, principalul promotor al Afacerii Roșia Montană.

Conform României libere, procurorii DIICOT care anchetează cazul așteaptă în acest moment să primească rezultatele unei comisii rogatorii realizate la Tel Aviv împreună cu autoritățile israeliene. De asemenea, cu ajutorul Poliției londoneze, s-ar putea identifica persoana care a transmis comanda de urmărire a Laurei Codruța Kovesi către biroul din Londra al firmei Black Cube. Surse apropiate anchetei susțin că această persoană ar fi fost filmată și că există o casetă video care va fi transmisă anchetatorilor români.

După arestarea la București a cetățenilor israelieni Ron Weiner și David Geclowicz, procurorii au descărcat o listă cu nume din computerele celor doi angajați ai fi rmei Black Cube. Printre acestea, se numără oamenii de afaceri Dinu Pescariu și Claudiu Florică, denunțători în dosarul Microsoft. O sursa neoficială susține că primul ar fi fost în discuții pentru o asociere cu Benny Steinmetz, mai notează România liberă, mai multe detalii fiind publicate în ediția tipărită.

Sursa: romaniacurata.ro

Back To Top