Categorie: Dezvăluiri

horatiu bruno berdilaHorațiu Bruno Berdilă, omul de afaceri urmărit penal pentru cumpărare de influență în dosarul în care sunt urmăriți penal Vasile Blaga și Gheorghe Ștefan (Pinalti), a condus compania Romsys, unul dintre cei mai mari integratori IT locali, care în luna martie 2016 a intrat în insolvență.

Bruno Horatiu Berdilă a fost arestat preventiv 30 de zile dupa ce în perioada 2011-2012, în calitate de administrator al SC Romsys SRL, a înregistrat, in documentele financiar-contabile și în documentele justificative fiscale, operațiuni nereale, de achiziții de bunuri (soluții IT, consultanță pentru securizarea sistemelor informatice și licențe informatice) de pe teritoriul național, de la societăți comerciale de tip fantomă, controlate tot de el, în acest fel sustragandu-se de la plata TVA-ului', au explicat anchetatorii în motivarea reținerii.

Potrivit procurorilor anti-corupție, Blaga și Vasile Ștefan, prin intermediul influenței politice, au numit în fruntea unei companii naționale de energie (Transelectrica) un director care, ulterior, a semnat contracte de achiziție publică preferențiale de milioane de euro cu o societate condusă de Horațiu Bruno Berdilă. Ulterior, Pinalti primea comisioane de peste 10 la sută la fiecare licitație câștigată de compania lui Horațiu Bruno Berdilă, acuză procurorii. Și Vasile Blaga este acuzat că a primit aproximativ 700.000 de euro, prin această filieră, în mai multe tranșe.

Societățile în care apare acționar Horațiu Bruno Berdilă:

- Blue Telecom SRL
- Unitrom Com SRL
- Advantage Consulting Factory SRL
- Genie Phones SRL
- Business Consulting Contractor SRL
- New Frontier SRL
- Advantage Business Solutions SRL
Majoritatea societăților par a fi suspendate sau în curs de dizolvare. Se pare că Berdilă funcționează „pe profit" doar cu SC New Frontier SRL, unde reușește, de câțiva ani, performanțe uluitoare, cu profit de 7-8 milioane lei anual, în condițiile în care societatea are numai un angajat. O regulă și pentru celelalte societăți patronate de omul de afaceri, unde numărul angajaților este similar.

Citește și: BANI PENTRU PARTID: Vasile Blaga, urmărit penal pentru trafic de influență de procurorii DNA Ploiești / Blaga demisionează de la conducerea partidului

Back To Top