Categorie: Dezvăluiri

sebastian ghitaNu știm de când și-a intersectat pașii Sebastian Ghiță cu serviciile secrete, însă anul intrării României în Uniunea Europeană găsește firmele lui deja conectate la conducta de bani a SRI. În 2011, o firmă deținută de doi foști seniori din aparatul tehnic-nonoperativ al SRI s-a asociat cu societățile lui Sebastian Ghiță. La un an după aceea, oamenii din SRI au cedat 90% din firmă către generalul Dumitru Zamfir, cel care a ocupat funcția de director adjunct al SRI din 1997 până în 2009.

România Curată încearcă să creioneze un portret al generalului SRI care nu s-a sfiit să afișeze la vedere o relație cu grupul Teamnet, ce aparține lui Sebastian Ghiță. Vom prezenta atât asocierile de afaceri ale lui Dumitru Zamfir, cât și ale fiicei, soției și mamei generalului. De asemenea, vom încerca să înțelegem cine sunt "tovarășii săi de arme" de după ieșirea la pensie.

În anul intrării României în UE, Ghiță era deja contractor al SRI
Nu știm unde s-au cunoscut Sebastian Ghiță și Dumitru Zamfir. Cert e că în ultimii doi ani de carieră în SRI ai lui Dumitru Zamfir, grupul de firme al prietenului lui Ponta a fost contractor al SRI. Iată cronologia acestor contracte, îmbinată cu câteva repere din viața generalului Dumitru Zamfir:

În 22 iunie 2007, Institutul pentru Tehnologii Avansate al SRI atribuie un contract de 96.887 lei firmei Asesoft Smart SRL, a lui Sebastian Ghiță.
Pe 8 ianuarie 2008, Asesoft International SA primește un contract de 4.939.758 lei (furnizare de materiale si echipamente de retea, software si tehnica de calcul ), atribuit de UM 0296 București, adică Directoratul de Comunicații și Tehnologia Informației din cadrul SRI, structură subordonată la acel moment generalului Dumitru Zamfir, directorul adjunct al SRI.
La final de iunie 2008, la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu îl înaintează în grad până la "general cu patru stele" pe Dumitru Zamfir, adjunctul lui George Maior de la SRI. Un moment de glorie după o lungă carieră în serviciul de spionaj intern.
În decembrie 2008, generalul Dumitru Zamfir e trimis în judecată de DNA pentru matrapazlâcuri imobiliare cu un apartament al RAAPPS de pe Str. Mihai Eminescu, de lângă Piața Romană, pe care și l-a cumpărat pe baza unei declarații false. O lună mai târziu, generalul urmărit de DNA e obligat să facă un pas înapoi. Se desparte de fotoliul de director adjunct al SRI.
În 2009, într-o garsonieră de pe Calea 13 Septembrie, doi necunoscuți înființează firma Security Global Consulting. Unul dintre asociați e chiar proprietarul garsonierei, Viorel Soare. El va juca un rol important în povestea noastră.

Articolul integral pe romaniacurata.ro

Back To Top