Categorie: Dezvăluiri

palatul administrativ ploiestiPrimăria Ploiești e în pericol să piardă finanțarea unor posibile investiții de la Ministerul Dezvoltării, prin PNDL. Lista de investiții propusă de către municipalitate trebuia să ajungă la minister pe cel târziu 17 martie, dar documentele au ajuns de abia pe data de 20, informează, într-un material-anchetă comun, republikanews.ro și ziarulincomod.ro

Cei responsabili cu acest lucru, în loc să facă un drum până la București pentru a le depune personal, cum au făcut reprezentanții altor localități, chiar mai îndepărtate, sau să le trimită cu confirmare de primire sau cu Poșta Militară, s-au rezumat la a le trimite prin Poșta Română, fără confirmare și a le trimite la un număr de fax, care s-a dovedit a fi greșit. Potrivit sursei citate, responsabilitatea cade în sarcina Direcției Tehnic Investiții din Primăria Ploiești.

Viceprimarul George Pană a declarat pentru republikanews.ro că o ultimă șansă ar fi ca cei de la Ministerul Dezvoltării să țină cont de faptul că documentele au plecat din primărie în termenul stabilit, chiar dacă au ajuns cu întârziere. În acest sens, a explicat că merge astăzi la Minister pentru a discuta despre această variantă.

Teodora Marin, city managerul Ploieștiului, a refuzat să comenteze subiectul și le-a spus reporterilor să discute cu primarul Adrian Dobre. Sorina Șom, directorul DTI, nu a răspuns la telefon când a fost sunată, iar ulterior jurnaliștii au mers la DTI pentru a discuta cu aceasta. Șom nu a acceptat să dea o declarație oficială pe acest subiect, dar i-a spus reporterului că nu este vinovată de cele întâmplate și este prinsă la mijloc într-un scandal politic.

Adrian Dobre: Facem o anchetă internă să vedem cine a greșit

„Se face o analiză internă și vom vedea cine se face vinovat. Ziua în care a plecat adresa de la primărie este în interiorul termenului de valabilitate, dar fără îndoială va exista o anchetă internă care să scoată la iveală dacă sunt probleme procedurale sau dacă cineva nu a înțeles nivelul de importanță al acestor documente pentru minister. Data depunerii la poștă va fi luată în considerare, deci suntem în termen pentru obținerea finanțării. Va exista totuși o anchetă internă pentru a vedea dacă s-a greșit și gradul de implicare a unora în această chestiune", a declarat primarul Adrian Dobre.

Back To Top