Categorie: Dezvăluiri

cristina hertiaUn antreprenor ploieștean care dorește să investească peste 7 milioane de euro la Ploiești a devenit bătaia de joc a funcționarilor din cadrul Primăriei Ploiești. Omul vrea să construiască un ansamblul de locuințe și, în ciuda faptului că a dobândit toate avizele și autorizările necesare, parcurgând un drum birocratic care a durat ani de zile, Direcția de Urbanism Ploiești, prin arhitectul-șef al instituției, nu îi acordă autorizația de construcție.

Din înregistrările intrate în posesia noastră și din documentele studiate, arhitectul-șef al Ploieștiului, Cristina Herția, întrunește premisele unui comportament abuziv și discreționar, depășind vizibil granițele unei conduite profesionale normale în relația instituție-beneficiar. În nenumăratele ore de audiență la care antreprenorul a participat încercând să înțeleagă de ce îi este blocat proiectul, arhitectul-șef al Ploieștiului îi vorbește omului exasperat de nenumăratele piedici puse despre astre, planete și despre pericolul în care s-ar situa investitorul dacă ar începe construcția: face cancer și îi moare familia – link stenograme AICI, AICI, AICI și AICI.

Totodată, arhitectul-șef Cristina Herția evită, în nenumărate rânduri, să formuleze răspunsuri în scris prin care să își motiveze refuzul. Mai mult decât atât, Herția este surprinsă când amenință că va căuta la virgulă proiectul, pentru a găsi ceva neconform, spunându-i antreprenorului care are actele la zi că atâta timp cât ea ocupă funcția acest proiect nu va fi construit. Pur și simplu pentru că acesta ar „distruge planeta".

hcl1Povestea calvarului birocratic românesc prin care trece ploieșteanul Gabriel Năftănăilă, reprezentantul firmei SC Gavio Serv Tower, începe odată cu achiziționarea mai multor terenuri în Ploiești pe care antreprenorul intenționează să construiască un proiect rezidențial în vecinătatea noului Tribunal Prahova, lângă blocul de 12 etaje ridicat de Urban Icim. Un milion și jumătate de euro au costat terenurile achiziționate, iar valoarea proiectului este estimată la peste 7 milioane de euro.

Totodată, în conturile Primăriei Ploiești au intrat și 140 de mii de lei (un miliard patru sute de milioane lei vechi) reprezentând taxa de autorizație construcție, pe care omul a plătit-o în conturile administrației locale încă din data de 2 iulie 2017.

Cronologia unui coșmar birocratic românesc presărat cu nenumărate forme de abuz în serviciu

La solicitarea antreprenorului, în data de 20 noiembrie 2007 a fost emis Certificatul de Urbanism 2207/20.11.2007 care informează că pe terenul în cauză se pot construi blocuri cu indicatorii urbanistici POT 80 si CUT 8.

În februarie 2008 și mai 2008 sunt achizitionate doua terenuri situate in Ploiești, Str. Bucegi nr. 8 și nr.10. În iunie 2015 se achizitioneaza terenul din Ploiești Str. Bucegi nr 12.

Al doilea Certificat de Urbanism cu nr 1438/22.12.2015 informează că pe acest teren se pot construi blocuri cu indicatorii urbanistici POT 70 si CUT 6. În Noiembrie 2015, în urma alipirii celor trei terenuri, rezultă un teren de 1.729mp.

Între martie și mai 2016 se efectuează procedura de informare și consultare a publicului prin panou publicitar și anunț în presa locală privind elaborare PUD construcție 2S + P + 9 +10P, în paralel cu procedura de Consultare a Populației făcută de Direcția Generală de Urbanism.

La acel moment, totul mergea ca pe roate, Direcția de Urbanism nu a emis niciun comentariu nefavorabil din partea populației, iar în paralel proprietarul obține de la vecinii direcți persoane fizice acorduri notariale pentru această constructie, chiar dacă prin Certificatul de Urbanism nu a fost solicitat vreun acord notarial cu vreunul din vecini.

Proprietarul-antreprenor solicită printr-o adresă către Direcția de Urbanism să identifice vecinii proprietății Bucegi 12 și Direcția de Urbanism informează prin raspunsul 303089/2016 care sunt aceștia.

hcl2Documentatia PUD respectă indicatorii urbanistici din Certificatul de Urbanism de POT 70 și CUT 6, ocupând POT 60 si CUT 5,99 – pierzând astfel față de Certificatul de Urbanism inițial 3500m2 de construcție.

De aici ne distrăm. Sau ne îngrozim. După caz.

PUD-ul obține avizul CTATU Ploiești (Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism) 042/ 11/8/2016 cu 7 voturi pentru si 0 voturi contra. PUD-ul este aprobat prin HCL 359/31.10.2016 cu 18 voturi pentru si 7 abțineri.

Așa cum spuneam mai devreme, proprietarul terenului este societatea care va construi ansamblul rezidențial, Gavio Serv Tower SRL, societate care demarează procedura de obținere a Autorizației de Construire

Gavio Serv Tower SRL solicită și obține Certificatul de Urbanism pentru construcție 1447/28.12.2016. Gavio Serv Tower SRL solicită și obține toate avizele solicitate prin Certificatul de Urbanism.

aviz 1Arhitectul șef Cristina Herția DĂ AVIZ FAVORABIL în CTATU variantei pentru care s-au obținut toate avizele

Gavio Serv Tower SRL solicită comisiei CTATU din Primăria Ploiești să aleagă din 4 propuneri varianta de volumetrie și fațadă a blocului, fiind aleasă în unanimitate varianta 1 care este varianta pentru care s-au obtinut toate avizele și pe care au folosit-o ARHITECTII SI PROIECTANTII LA ELABORAREA PROIECTULUI.

Cristina Herția a semnat voioasă

Arhitectul Șef Cristina Herția a făcut parte din comisia CTATU punându-și semnătura pe avizul favorabil, fiind de acord cu acest bloc în forma și caracteristicile prezentate în Varianta 1.

Pe 2 Iulie 2017, Gavio Serv Tower SRL depune documentatia pentru Autorizația de Construcție. În cele cinci zile următoare depunerii documentației, Direcția de Urbanism nu solicită vreun document adițional sau completare, perioada în care conform legii ar fi putut să notifice eventuale probleme ale documentației.

Comisiile de specialitate din cadrul Direcției de Urbanism verifică documentația și avizează favorabil, proiectul fiind complet si legal.

Schimbare radicală de atitudine. Din 30 iulie, Cristina Herția nu mai are timp să semneze

Pe 30 Iulie 2017 documentația ajunge pe masa arhitectei Cristina Herția care refuză să semneze invocând lipsa de timp și personal chiar dacă mai lipsea doar semnătura ei, ceilalți funcționari și comisii de specialitate terminându-și deja treaba.
Arhitectul Sef discută telefonic cu reprezentantul societății și îi transmite că ea nu semnează o asemenea "monstruozitate, că este Casa Poporului", a doua zi se întalnesc și Arhitecta Șef spune ca blocul este "prea mare" și că ea va semna doar dacă se modifică în maxim P+6.

IMG 5598„Prea mare" sau „monstruozitate" nu sunt termeni de specialitate prevăzuți în legislație sau în regulementele urbanistice, după cum puteți intuí. Însă la Ploiești, la Urbanism, funcționarii se joacă de-a Dumnezeu.

Povestea își urmează cursul. Avocații Gavio Serv Tower SRL merg în audiență la arhitectul șef pentru a solicita un răspuns valid pentru care refuză semnarea. În urma acestei discuții arhitectul șef a uimit auditoriul spunând că nu a găsit probleme în documentație, dar este sigură ca sunt "153" de probleme și că o sa le găsească.
Totodată, arhitectul Cristina Herția a declarat că toate avizele sunt obținute prin corupție, ea știind ca toată lumea e coruptă.

Cristina Herția le-a spus reprezentanților antreprenorului că nu se poate construi acolo un bloc de P+10, chiar dacă la 50m există blocul Urban (P+12), pentru că ea stie că și acolo sunt probleme, că nu există autorizație pentru P+12 și că îl va dărâma - oricum i-a spus proprietarului că e urât și ea oricum nu și-ar cumpăra apartament acolo.

Cristina Herția mai precizează în fața antreprenorilor că va lua toate documentațiile la analizat și le va anula pe toate unde va găsi probleme, inclusiv va solicita demolarea construcțiilor, indiferent de consecințe

Herția recunoaște că a semnat Varianta 1 a proiectului, însă spune că nu a știut ce a semnat, că nu a știut pe ce stradă va fi blocul, că ea abia a sosit în Ploiești și că dacă se uită pe geam nici un știe unde se află și chiar dacă a semnat ea poate să nu recunoasca semnătura.

IMG 5600Discuții șocante. Aiureli Karmice și canceroase

Totodată, arhitectul-șef al Ploieștiului șochează din nou spunând că prin nesemnarea Autorizației îi face un bine beneficiarului, care altfel ar deranja Karma și ar putea avea un accident sau copiii săi s-ar îmbolnăvi de cancer (sau invers), că dacă acum beneficiarul pierde câteva sute de mii de euro, dacă ar construi blocul ar pierde milioane pentru că apartamentele nu s-ar vinde și alte asemenea aiureli halucinante – stenograme link AICI, AICI, AICI și AICI

Arhitectul-șef al Ploieștiului, Cristina Herția, recunoaăte că e vina ei că nu s-a interesat despre proiect între data semnării Variantei 1 și data când documentația a ajuns la semnat (4 luni), însă a avut multe de rezolvat pentru că toti angajații din Direcția Generală de Urbanism sunt incompetenti sau corupți și ea face treaba tuturor

Potrivit antreprenorului care a asistat la discuții cu gura căscată, Cristina Herția spune că nu a vrut să vina Arhitect Sef la Ploiesti, dar a fost rugată cu disperare, că are cea mai buna echipă, că este cea mai calificată din Univers, că atinge anumite cercuri spirituale, că are niste trăiri extrasenzoriale în Vama Veche, că este calificată pentru orice post din lume și că îl poate suna pe Vladimir Putin.

IMG 5604
IMG 5605
IMG 5606

Circul continuă.

Gavio Serv Tower SRL solicită prin notificarea 304947/3.8.2017 eliberarea autorizației de construcție, Cristina Hertia solicită prin notificarea 304947/ 7.8.2017 unilateral și în afara legii prelungirea termenului de eliberare cu încă 15 zile.
Gavio Serv Tower primeste notificarea 306164/18.8.2017 din parte Cristinei Hertia prin care aduce la cunoștință o serie de presupuse nereguli.
Reprezentanții Gavio Serv Tower SRL solicită și obțin audiență la primarul Municipiului Ploiești, șeful direct al Cristinei Herția.

Bătaia de joc continuă și în biroul primarului Adrian Dobre. Herția îl tratează inclusiv pe primar cu flit

În urma unei ședinte de câteva ore la care au fost prezenți primarul și consilierul personal Eugen Prună, echipa de proiectare și conducere a Gavio Serv Tower SRL cu avocații, arhitectul șef și șefii de departamente din cadrul Direcției de Urbanism, primarul constată legalitatea proiectului.

Adrian Dobre solicită cu titlu de rugăminte către firma Gavio Serv Tower SRL să solicite punctul de vedere al Palatului de Justitie, aflat în vecinătate chiar dacă nu este necesar, precum și realizarea unui studiu de trafic, iar arhitectului șef i se solicită să confirme în termen de 3 zile din calcule proprii daca CUT (Coeficient utilizare teren) este corect, având în vedere că arhitectul șef a afirmat că CUT-ul nu ar fi respectat, însa nu l-a calculat.

De asemenea, Arhitectul Sef precizează în mod direct că nu o interesează "legalitatea", nefiind interesată daca acțiunile sale sunt legale sau nu.
Gavio Serv Tower solicită și obține acordul favorabil de construire din partea Tribunalului Prahova pe care îl prezintă primarului Adrian Dobre împreună cu studiu de trafic din care rezultă că impactul pe care îl produce traficul auto de pe str.Bucegi este aproape nul.

Comportament halucinant și acuzații grave

Cristina Herția, arhitectul șef nici dupa trei luni care au trecut de la ședința cu primarul Ploieștiului nu a pus la dispoziția primarului propriul calcul al CUT. Arhitectul șef a mers din casă în casă să convinga vecinii să facă reclamație împotriva proiectului.

Totodată, reprezentanții antreprenorului acuză arhitectul șef că a sunat la inginerul care a realizat studiul de trafic să-l determine să schimbe concluziile studiului.

Tot Cristina Herția a contactat diverși arhitecti (persoane fizice private) și le-a pus documentatia Gavio Tower la dispoziție cu scopul de a o ajuta să găseasca diverse motive pentru justificarea nesemnarii Autorizației.

Pe 15.11.2017 arhitecta Cristina Herția se întâlnește cu reprezentantul societății și precizează că nu semnează pentru că terenul este în "zona verde" și că stie ea că cineva a ascuns aceste aspecte ca să emită Certificate de Urbanism prin care să se poată construi.

Potrivit înregistrărilor ambientale intrate în posesia punctulpeignat.ro, Cristina Herția confirmă că „proiectul este legal, dar nu este moral".

Cristina Herția este în concediu medical de la sfârșitul anului trecut. Din informațiile noastre, aceasta a depus o adresă „pe persoană fizică", fiind deci în concediu, către Direcția Juridică din Primăria Ploiești, în legătură cu acest proiect. Adresa a ajuns absolut întâmplător la celebrul jurist Adrian Androne care s-a făcut remarcat prin prestații deosebite din funcția de șef al Departamentului Juridic al municipalității ploieștene. Androne s-a sesizat rapid și a întocmit o adresă din partea Direcției Juridice către Direcția de Urbanism unde lucrează tocmai „petenta" Herția, prin care să se ceară informații legate de PUD-ul proiectului în scopul anulării acestuia. Totodată, sursele noastre informează că primarul Dobre i-ar fi cerut Cristinei Herția demisia, însă aceasta a preferat concediul, de unde primește asigurări din partea consilierului Eugen Prună, aflat în subordinea primarului, că un va fi schimbată! Asta se întâmplă exact sub nasul primarului Dobre!
Notă: Așteptăm puncte de vedere oficiale ale doamnei Cristina Herția pe care un vom ezita să le publicăm la virgulă.

Cristian Ganea, viceprimarul Ploieștiului: „Urbanismul trebuie să vină în sprijinul oamenilor, nu să-i plimbe pe drumuri"

Am cerut puncte de vedere pe subiect și primarului Adrian Dobre și viceprimarilor George Pană și Cristian Ganea.

Până la momentul publicării materialului nu a răspuns decât Cristian Ganea:

„Nu mă pot pronunța în legătură cu calitățile profesionale ale dnei Herția. Nu sunt arhitect și nu este datoria mea să analizez acțiunile doamnei.

Arhitectul șef al orașului este în subordinea directă a primarului Ploieștiului și cred că cel mai în măsură să judece prestația profesională a persoanei respective este doar domnul Adrian Dobre.

Pe de altă parte, îmi doresc ca Ploieștiul să aibă un Serviciu de Urbanism cu adevărat profesionist care să vină în sprijinul cetețenilor. Consider că ploieștenii trebuie ajutați să obțină autorizații de contrucție și alte documente necesare de la Serviciu de Urbanism pentru că toate construcțiile realizate în oraș înseamnă locuri de muncă și taxe și impozite, deci venituri suplimentare la bugetul local.

Cetățenii trebuie să aibă respectul autorităților locale, iar acest respect constă și în oferirea unor servicii publice de calitate. Oamenii nu trebuie plimbați pe drumuri și a venit vremea ca administrația publică locală să se modernizeze și să devină cu adevărat profesionistă, în serviciul cetățeanului, plătitor de taxe și impozite" - Cristian Mihai Ganea

STENOGRAME EXCLUSIVE (I) / Investitor: „Unde am greșit, doamnă, respectând legea?". Cristina Herția, arhitect-șef Ploiești: „Lăsați-mă cu legea! Asta e lege!?"

Dobre, Ganea și Botez, subiecte de bârfă în STENOGRAME EXCLUSIVE (II) / Cristina Herția, arhitect-șef Ploiești: „ Care lege!? Asta nu e o lege! Este o hotărâre de consiliu, cel mai de jos act juridic!"

Stenograme exclusive (III). Cristina Herția, arhitect-șef Ploiești: „La valoarea mea, nu știu ce dracului caut în Ploiești. Probabil să împiedic asta!"

Stenograme halucinante (IV). Cristina Herția, arhitectul-șef al Ploieștiului, nu acordă autorizație de construcție beneficiarului ca să nu moară omul de cancer și copiii lui în accident

Back To Top