Categorie: Dezvăluiri

dan-voiculescu1Judecătoria Sectorului 1 şi-a motivat decizia de a-l aresta preventiv pentru 29 de zile pe Sorin Alexandrescu, directorul ANTENA Group, sub acuzaţia de şantaj, aşa cum au cerut procurorii DNA.

În stenogramele interceptărilor citate în motivare, apar numele complete ale Cameliei Voiculescu, directorul grupului Intact, al cărei subordonat este Sorin Alexandrescu, precum şi al fondatorului Intact, fostul senator USL Dan Voiculescu. Cei doi erau la curent şi informaţi de Sorin Alexandrescu despre cum decurge negocierea bazată pe şantaj, cu administratorul RCS-RDS, Ioan Bendei, scrie gandul.info

Sorin Alexandrescu îl şantaja pe Ioan Bendei pentru a obţine semnarea unui contract prin care RCS-RDS să retransmită şi să distribuie prin satelit programele ANTENA Group, pe o perioadă de 5 ani, la un preţ maxim de 0,6 euro pe lună pentru fiecare abonat, adică în valoare de aproximativ 7,2 milioane de euro anual (un total de 36 milioane de euro pe 5 ani). Ulterior, Alexandrescu şi-a diminuat pretenţiile, scăzând preţul la 0,4 euro lunar pe abonat, adică la un total de 20 de milioane de euro pe 5 ani.

Obiectul şantajului era un contract între RCS-RDS şi firma şefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, prin care acesta primea 3,5 milioane de euro. Acest contract era prezentat drept o mită.

„Pe posturile de televiziune aparţinând Antena TV, au apărut ştiri tendenţioase la adresa companiei RCS-RDS dar şi spoturi publicitare chiar pe postul Antena 1, cu denumirea „senzaţional, mită în fotbal, 3,5 milioane euro, Oradea-Bucureşti". Toate aceste acte de presiune asupra părţii vătămate au fost exercitate pentru a obţine un răspuns favorabil, respectiv perfectarea contractului de retransmisie, insistându-se de fiecare dată pe ideea că prin acest contract orice conflict se va stinge prin anumite clauze de protecţie ce urmează a fi redactate ulterior de către avocaţii celor două companii", mai arată judecătoarea în motivarea arestării, titrează gandul.info

13 mai 2013, ora 17.37:

"Voiculescu Dan: „Cum merge treaba cu RCS-ul?
Alexandrescu Sorin: Lucrăm, deja avem pe post ceva.
Voiculescu Dan: Aha!
Alexandrescu Sorin: Da. Deci lucrăm la ea.
Voiculescu Dan: Bravo.
Alexandrescu Sorin: Da.
Voiculescu Dan: Bine. Da' nu, cred că ar trebui în afară de pe post.
Alexandrescu Sorin: Da, da, da. Păi, noi am făcut aia cu un scop, da' vă spun eu când ne vedem faţă în faţă."

Back To Top