Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

faliment firmeUn nou record pentru rata creditelor neperformante. Conform ultimului raport al BNR, ponderea neperformantelor în totalul creditelor acordate de bănci a ajuns la pragul de 21%, în creştere faţă de luna anterioară.

Faţă de 2009, rata creditelor nepoerformante aproape s-a triplat de la nivelul de 7,8%, titrează capital.ro.

Ce înseamnă rata creditelor neperformante?

Rata creditelor neperformante ia în considerare creditele şi dobânzile restante de peste 90 de zile şi/sau cele în cazul cărora au fost iniţiate proceduri judiciare faţă de operaţiune ori faţă de debitor (identificate în reglementările naţionale ca fiind categoria „Pierdere 2") ca proporţie în total credite şi dobânzi clasificate, mai explică sursa citată.

Prudenţă bancară defineşte iniţierea de proceduri judiciare ca fiind cel puţin una dintre următoarele măsuri luate în scopul recuperării creanţelor:

a) darea de către instanţă a hotărârii de deschidere a procedurii falimentului;

b) declanşarea procedurii de executare silită faţă de persoanele fizice sau juridice.

Definiţia menţionată a „ratei creditelor neperformante" este conformă cu recomandările Ghidului de compilare a indicatorilor de stabilitate financiară, elaborat de Fondul Monetar Internaţional, fiind şi cea mai utilizată pe plan internaţional, mai precizează sursa citată.

Volumul creditelor acordate de instituţiile financiare companiilor aflate în insolvenţă sau faliment este considerabil - 23,6 miliarde lei, reprezentând 18% din totalul creditelor acordate companiilor nefinanciare, la nivelul lunii iunie 2013, a declarat, vineri, directorul Direcţiei Juridice a Băncii Naţionale a României, Alexandru Păunescu, la Conferinţa Naţională de Insolvenţă.

Volumul creditelor restante generate de aceste firme este de 19,9 miliarde lei, respectiv 84% din totalul creditelor cu restanţe de peste 90 de zile.

Cele mai multe credite către companiile insolvente au fost garantate predominant cu garanţii imobiliare, iar creditele fără nicio garanţie reprezintă 11,4% din totalul restanţelor la nivelul lunii iunie 2013, mai relatează sursa citată.

Reprezentantul BNR a subliniat că există o corelaţie strânsă între deteriorarea disciplinei de plăţi şi intrarea în insolvenţă, iar firmele insolvente generează 61% din volumul incidentelor majore de plăţi contabilizate de BNR, respectiv 3,1 miliarde lei.

În 2012, firmele nou intrate în insolvenţă sau faliment au cu 20% mai mulţi salariaţi decât cele din 2011, activele totale sunt duble, iar datoriile bancare sunt semnificativ mai mari, 7,9 miliarde lei comparativ cu 4,4 miliarde lei, mai titrează capital.ro.

Dintre companiile intrate în insolvenţă în ultimii 5 ani, 85% au intrat în faliment, iar 75% sunt deja radiate de la Registrul Comerţului, iar în stadiul de reorganizare sunt doar 1,1%, arată datele prezentate de reprezentantul BNR.

Back To Top