Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

bani leiLeul a atins un nou minim al ultimelor şase luni, în raport cu euro. Principalul motiv al deprecierii monedei naţionale este întărirea dolarului, susţin dealerii.

Banca Naţională a României (BNR) a afişat luni un curs oficial de 4,4946 lei/euro, în creştere cu 0,1% faţă de referinţa de la finele săptămânii trecute. Vineri, în prima sesiune din acest an, BNR a afişat un curs de referinţă de 4,4882 lei/euro, în creştere cu 0,35 bani faţă de ultima cotaţie din 2013, titrează gândul.info.

Rata de schimb anunţată luni reprezintă maximul ultimelor şase luni. Un curs mai ridicat s-a înregistrat pe 21 iunie 2013, când euro a fost cotat la 4,5209 lei.

Dealerii susţin că deprecierea vine pe fondul unei „corecţii" a burselor, dar şi din cauza aprecierii dolarului.

„S-au corectat uşor bursele după exuberanţa de final de an. Practic se cumpără dolari. În general, orice creştere a dolarului este asociată cu o depreciere a activelor riscante, cum sunt monedele statelor emergente sau obligaţiunilor acestor ţări. N-a fost o mişcare brutală, bruscă. Atunci când mişcările sunt graduale, lumea îşi poate ajusta coşul de cosum", a declarat, pentru gândul.info, un dealer valutar care a arătat că evoluţia leului este ceva mai bună decât a monedelor din regiune, volumele tranzacţionate fiind încă mici.

Leul a continuat să se deprecieze luni şi în raport cu dolarul american, pentru a patra şedinţă consecutiv.
Rata de schimb leu/dolar a urcat, astfel, cu 1,21 bani (0,37%), la 3,3009 unităţi de la 3,2888 lei/dolar în şedinţa de vineri. O paritate mai mare decât cea de luni a fost afişată de BNR pe 21 noiembrie, când dolarul a fost cotat la 3,3101 lei.
De asemenea, leul s-a depreciat şi în raport cu francul elveţian, rata de referinţă urcând de la 3,6498 lei/franc la 3,6507 lei/franc, mai relatează gandul.info.

Ratele de schimb leu/dolar şi leu/franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu/euro şi cotaţiile de schimb euro/dolar şi euro/franc elveţian.

Back To Top