Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

harta saraciei romaniaGradul de sărăcie şi de excluziune socială din România a ajuns, în 2012, la 42% din populaţie, în creştere faţă de anul precedent, când acest indicator se afla la 40,3%.

Acest indicator plasează România pe primele locuri în Europa, România fiind depăşită doar de Bulgaria, cu 49%, în timp ce media UE se situa în jurul a 25%, potrivit Capital.ro.

De exemplu, în 2011, 4,74 milioane din totalul populaţiei române se aflau în risc de sărăcie (cu un venit mai mic de 60% din venitul mediu disponibil), 6,28 milioane se confruntau cu lipsuri materiale severe iar 1,14 milioane locuiau în gospodării cu intensitate de lucru foarte scăzută.

În toamna anului trecut, reprezentanţii Comisiei Europene au cerut autorităţilor române ca, în perioada 2014-2020, să aloce fonduri importante şi să definească programe clare pentru combatarea sărăciei.

România are cea mai mare cotă din UE de populaţie care trăieşte în zonele rurale (45% din totalul populaţiei) şi, conform datelor INS pentru 2010, riscul de sărăcie extremă este patru ori mai mare în zonele rurale (8,8%) în comparaţie cu zonele urbane (2,2%).
Regiunile cu cele mai mari rate de persoane aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială sunt: Nord-Est, Sud-Vest-ul Olteniei, Sud-Est şi Muntenia Sud. La celălalt capăt, se află regiunile Vest şi Bucureşti-Ilfov.

În plus, regiunea Vest, este caracterizată, de asemenea, de o rată relativ stabilă, în timp ce regiunea Sud-Vest a avut un trend negativ în ceea ce priveşte evoluţia ratei, de la 55,4% (2007) la 21% (2011).

Zonele urbane afectate de sărăcie includ oraşe mici care se confruntă cu îmbătrânirea demografică şi depopularea, oraşele mono-industriale (de exemplu oraşele miniere), oraşe agricole sau oraşe nou înfiinţate.

Oraşele mici concentrează sărăcia din cauza infrastructurii fizice sărace (transport, sănătate, educaţie), în plus, acestea au fost puternic afectate de restructurarea industrială şi sunt foarte vulnerabile la reforma industrială şi economică, care are ca principal efect o rată scăzută de ocupare şi, prin urmare, venituri instabile şi mici.

Zonele cele mai sărace din România sunt, de ani buni, sudul Moldovei, cel al Munteniei şi al Olteniei. Potrivit hărţii cu RISCUL sărăciei realizate de Banca Mondială, judeţele cu Cod Roşu de sărăcie sunt Botoşani şi Vaslui, iar codul portocaliu se întinde la Suceava, Vrancea şi Olt.

Sursa: realitatea.net

Back To Top