Categorie: Economic

calcul baniMinisterul Finanţelor a lansat un nou proiect al Codului Fiscal, care nu mai prevede majorarea impozitului pentru maşini cu o capacitate cilindrică de până la 1.600 centimetri cubi, însă fără alte modificări faţă de forma iniţială.

Potrivit proiectului iniţial al noului Cod Fiscal, persoanele fizice care deţin clădiri cu o altă destinaţie decât cea de locuinţă vor plăti un impozit reprezentând până la 2% din valoarea impozabilă, iar impozitul pe maşini s-ar fi majorat semnificativ, de două ori şi jumătate în cazul autoturismelor cu motorizări de până la 1.600 centimetri cubi, pentru motoare mai mari impozitul urmând însă să scadă.

Impozitul era prevăzut să crească de la 8 lei la 20 lei pentru fiecare 200 cmc în cazul autoturismelor cu motoare de până la 1.600 cmc inclusiv. Impozitele şi taxele locale vor fi indexate în continuare o dată la trei ani în funcţie de inflaţie, dar nu de către Guvern, ca în prezent, ci direct de primării, şi vor putea fi majorate în fiecare an cu până la 50% faţă de acest nivel, comparativ cu nivelul maxim de 20% permis de normele actuale.

Mai multe AICI

Back To Top