Categorie: Economic

petrom benzinaOMV Petrom, cea mai mare companie de pe piaţa locală a carburanţilor, a ieftinit carburanţii, la miezul nopţii, pentru a doua oară în ultima săptămână. Astfel, preţurile la benzină şi motorină au scăzut cu câte patru bani pe litru, începând cu 26 septembrie, ora zero. Cumulat, luând în calcul şi ieftinirile, Petrom redus preţurile cu 11 bani pe litru la benzină şi cu 7 bani pe litru la motorină, în ultimele două săptămâni.

Petrom a scăzut preţurile la benzină şi motorină, cu câte patru bani pe litru, începând cu 26 septembrie, ora 00.00.

După ieftiniri, benzina de 95 costă 6,16 lei pe litru, iar benzina extra 99 are un preţ de 6,63 lei pe litru. Motorina standard costă 6,28 lei pe litru. Motorina extra costă 6.56 lei/litrul.

Cumulat, luând în calcul şi ieftinirile de mâine, Petrom a redus preţurile cu 11 bani pe litru la benzină şi cu 7 bani pe litru la motorină, în ultimele două săptămâni.

Companiile petroliere stabilesc preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile internaţionale ale produselor petroliere, de cursul de schimb, de nivelul fiscalităţii dar şi de condiţiile de pe piaţă.

Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii. Principalii concurenţi sunt Rompetrol, Lukoil şi Mol. Petrom este controlată din anul 2004 de compania austriacă OMV.

Back To Top