Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Patronii întreprinderilor mici și mijlocii se pregătesc să treacă la concedieri. Unul din doi antreprenori va fi nevoit să recurgă la această soluție, după aplicarea prevederilor revoluției fiscale, avertizează Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR).

Jianu a explicat că 7 din 10 IMM-uri au realizat deja transferul de contributii de la angajator la angajat, dar pentru cei mai mulți dintre ei acest lucru a însemnat asumarea unor riscuri pentru viitorul afacerilor, după cum reiese dintr-un sondaj realizat de asociația patronală pe un esantion de circa 1.800 de IMM-uri. Studiul, citat de ziare.com, arată că un puternic impact asupra IMM-urilor au avut măsuri precum cresterea salariului minim, în vigoare de la 1 ianuarie 2018, și transferul contribuțiilor sociale de la angajator la angajat, în forma prevăzută de OUG 79/2017.

"Nu mai putin de 80% dintre angajatori au declarat ca au intampinat dificultati in ceea ce priveste cresterea salariului minim al angajatilor. In plus, unul din doi antreprenori a apreciat ca va fi nevoit sa concedieze intre unul si cinci angajati in urma aplicarii acestei masuri. In conditiile in care media de angajati pe IMM este de 2,5, este destul de evident faptul ca parte dintre aceste societati s-ar putea inchidere in urma disponibilizarilor", a precizat Florin Jianu.

Acesta a mai arătat, potritvit ziare.com, că, "la inceputul anului trecut, 2 intreprinzatori din 3 sustineau ca nu vor trece contributiile de la angajator la angajat", dar "intre timp lucrurile s-au schimbat si IMM-urile se conformeaza. Pana acum, 7 din 10 IMM-uri au transferat deja contributiile. Nu mai putin de 60% dintre antreprenori au declarat, insa, ca au intampinat dificultati in acest proces".

Cinci din 10 angajatori au crescut salariile angajatilor part-time, în condițiile în care au fost obligați ca și pentru jumătate de normă să achite contribuții sociale cel puțin la nivelul salariului minim brut, de 1.900 de lei. Ceilalți au decurs la disponibilizări.

Pentru că, în urma acestei măsuri, unele venituri au scăzut, iar altele erau prea mici chiar și ca să acopere aceste contribuții, Cabinetul Dăncilă a dat o ordonanta care prevede ca doar o parte dintre contributiile datorate statului să fie plătită de angajatii part-time, restul urmand sa fie acoperite de la buget pentru angajatii de la stat si de catre angajator la angajatii din companiile private.

"Nu mai putin de 93% dintre IMM-uri au declarat ca au intre 1 si 5 angajati cu norma partiala de munca. In plus, 7 din 10 angajatori au spus ca au angajati cu program zilnic de 1-2 ore, care au avut de platit la stat contributii mai mari decat veniturile realizate. Cum au rezolvat problema? 5 din 10 au crescut salariile, iar 4 din 10 fie si-au restructurat activitatea, fie au concediat angajati cu norma partiala de munca", a mai spus Florin Jianu, pentru sursa citată.

Presedintele CNIPMMR spune că intreprinzatorii cer ca majorările salariale să se facă etapizat.

Back To Top