Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

program tomate prahovaDirecția Agricolă Prahova a prezentat, în cadrul Colegiului Prefectural, un bilanț în domeniu, pe județ, făcând referire și la situația implementării programului lansat anul trecut, de susținere a cultivării tomatelor. Potrivit situației întocmite până la 31 martie, numărul solicitanților aproape că s-a dublat.

 

Potrivit DADR, 270 de fermieri din Prahova au primit, în 2017, sprijin de câte 3.000 de euro, prin programul "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate", în județ fiind acordată, ca ajutor, o sumă totală de 3.639.978 de lei.

Până la 31 martie 2018, număr beneficiarilor ajunsese deja la 500, 356 de inspecții plantări fiind deja efectuate.

Cultivatorii de tomate în spații protejate vor beneficia și în 2018 de schema de ajutor de minimis prevăzută pentru acest sector în Programul de Guvernare. În Ședința de guvern astăzi, 20 decembrie 2017, a fost adoptată, printr-o Hotărâre, schema de "Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a produsului tomate în spaţii protejate", pentru anul 2018. Resursele financiare necesare aplicării schemei sunt de 183 de milioane lei, reprezentând echivalentul în lei a sumei de 40 de milioane euro și se asigură din bugetul pe anul 2018.

Ministerul Agriculturii a anunțat că schema de minimis pentru acest an este similară cu cea din 017. anului 2017. Aceasta se adresează producătorilor agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător, producătorilor agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008, dar și producătorii agricoli persoane juridice.

Valoarea ajutorului de minims este de 3.000 euro/beneficiar/an.. Pentru o evaluare eficientă a producției de tomate, a fost inclusă în cerere obligativitatea producătorilor de tomate ca la finalul recoltării să comunice DAJ cantitatea totală de tomate obținută pe suprafața de 1.000 m2.

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

- Să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripționată “Program susținere tomate, 2018“ și să menționeze numărul cererii depuse pentru obținerea finanțării;

- Să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției;

- Să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate în anul de cerere;

- Să valorifice producția în perioadele ianuarie-mai inclusiv, și/sau noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

"Scopul acestui program este realizarea unei producții cantitative și calitative și are rolul de a eficientiza exploatația prin capitalizare, în vederea dezvoltării unui management eficient al acesteia. În același timp, programul răspunde dorinței consumatorului de a avea acces la produse proaspete în perioada rece a anului", au precizat reprezentanții Ministerului Agriculturii.

În 2017, la nivel național, 9.350  de beneficiari s-au înscris în program. 4.397 beneficiari care au încheiat ciclul I, primind în total un sprijin de 59.277.715,80 lei, iar alți 3.619 de beneficiari au fost plătiți în ciclul II, sprijinul total ridicându-se la 48.789.147 lei.

Back To Top