Categorie: Economic

Programul "Prima Casă" are prevăzut, pentru 2019, un plafon de două miliarde de lei, dar noua ediție va fi lansată după ce legislația va fi modificată.

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat că până la finele lunii februarie va fi gata forma modificată a programului care va accentua caracterul social al programului. "Mă refer la suprafaţa casei, la persoanele cu venituri mai mici. Este un program social la urma urmei. Nu îţi iei casă de 500 de metri pătraţi, prima casă, îţi iei o casă pentru familie atât cât poţi", a spus Teodorovici, la un post central de televiziune.

"Am prins ca plafon cam două miliarde de lei în acest an pentru programul "Prima Casă", deci el va continua, numai că am spus că discuţiile acestea pe care le-am avut cu cei de la Banca Centrală au fost pentru a-l face mai social, mai îndreptat către zona socială. Probabil că până la final de februarie vom avea forma propusă a fi modificată, dar nu se schimbă aspecte esenţiale. Nu. Finanţarea există, a fost bugetat, programul continuă. Până nu îl modificăm, va continua în aceeaşi parametri. Până la final de februarie o să ieşim, cred, cu o Hotărâre de Guvern", a anunțat ministrul de Finanțe.

Back To Top