Categorie: Economic

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, vrea să introducă o „taxă de solidaritate” pe toate pensiile mai mari de 10.000 de lei. Printre cei care vor fi vizați de această măsură se numără magistrații, personalul navigant, funcționarii publici parlamentari, corpul diplomatic, funcționarii Curții de Conturi și personalul auxiliar din instanțe. În schimb, nu se atinge nimeni de pensiile speciale ale parlamentarilor, care în unele cazuri depășesc această sumă.

 

Deși a declarat într-o conferință de presă, după ședința CEx PSD, că vor fi impozitate doar pensiile speciale, Eugen Teodorovici vrea să impoziteze cu cel puțin 30% toate pensiile care depășesc pragul de 10.000 de lei, relatează Digi 24. Motivul este acela că dacă ar suprataxa doar pensiile speciale, măsura ar putea fi declarată neconstituțională.

Conform datelor pe care le are în acest moment Ministerul Muncii, vor fi impozitate 4.046 de pensii de serviciu (pensii speciale) și 300 de pensii stabilite pe baza contributivității, mai arată Digi 24.

Back To Top