Categorie: Economic

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat că intenţionează ca Direcţia Generală a Vămilor să iasă din subordinea Administraţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi să ajungă direct sub autoritatea ministerului pe care el îl conduce.

 

El a mai declarat că ANAF va suferi mai multe reorganizări structurale, dorind să ia din puterea actualelor structuri regionale şi să lase deciziile la nivelul structurilor judeţene. „Se va crea o structură separată, independentă total, sub autoritatea ministrului de Finanţe, deci nu subordonată cuiva. Ce rămâne în ANAF se rearanjează, județele prind puterea pe care trebuie să o aibă, regiunile dispar ca şi putere, pentru că nu este corect ca să aibă regiunea decizia când la judeţ e problema”, a declarat Eugen Teodorovici, potrivit Mediafax, vineri, la Negrești-Oaș, în județul Satu Mare.

El a anunțat și alte modificări care vizează ANAF-ul. „Partea de contestaţii pleacă de la ANAF la Finanţe, pentru că nu ANAF-ul trebuie să judece ceea ce tot ANAF-ul a spus”, a mai spus Teodorovici.

Back To Top