Categorie: Economic

Din 10 procese, inițiate cu scopul de a anula tot atâtea autorizații de funcționare pe care Ministerul Sănătății le emisese pentru niște farmacii din București, Brașov, Constanța, Câmpulungul Moldovenesc, Făgăraș și Predeal, cinci au fost câștigate de MS, iar cinci pierdute. RISE PROJECT dezvăluie strategia folosită în instanță, la Brașov, totul pentru ca o astfel de unitate să fie ținută deschisă.

 

RISE PROJECT a reconstituit unul dintre cele 10 procese, derulat în perioada 011 - 015 și care a avut ca miză închiderea, respectiv, menținerea în funcțiune a unei farmacii Catena.

Procesul a fost deschis de către o farmacie independentă și de Colegiului Farmaciștilor din Brașov, care au reclamat neregula deschiderii unei noi farmacii în acest oraș, părțile adverse fiind Ministerul Sănătății, primăria localității și Catena.

Pe parcursul lui, fără nicio exagerare, trei blocuri de apartamente s-au smuls singure din fundații, au părăsit amplasamentul lor spațiat și au devenit lipite între ele – doar ca să împlinească scenariul în care corporația Catena a putut să primească câștig de cauză și să își mențină în funcțiune farmacia înființată prin încălcarea legii.

Pe scurt, cele trei blocuri apropiate, imobile distincte, cu numere poștale distincte, care au în comun doar strada și cartierul, construite cu retrageri diferite de la axul drumului și sunt despărțite de ganguri atât de late încât prin ele s-ar putea strecura și o mașină, au ajuns să fie lipite printr-o hotărâre judecătorească bazată practic pe percepția din comunitate, totul petru a fi îndeplinită condiția existenței unui complex de peste 1.000 de metri pătrați, în fapt parterul celor trei imobile, ocupat cu spații comerciale. "Relevantă este aparența de centru comercial unic, chiar dacă din punct de vedere administrativ sau al cărților funciare, [cele trei clădiri] sunt imobile distincte, câtă vreme spațiile comerciale se află la parterul unor blocuri lipite (!), dispuse în formă de U (!), creează convingerea unui centru comercial unic, fiind cunoscut ca atare în comunitatea locală", a fost concluzia unei judecătorare de la Curtea de Apel Brașov.

Întregul fir al procesului a fost prezentat în detaliu aici.

Foto: riseproject.ro

Back To Top