Categorie: Economic

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că guvernul a luat în ședința de joi măsuri care să permită liberalizarea pieţei gazelor naturale de la 1 iulie, menţionând că se aşteaptă la o scădere a preţurilor cu 10-15%.

"Am luat astăzi aceste măsuri pentru a definitiva liberalizarea pieţei gazelor naturale. Sunt convins că această liberalizare va duce la o scădere cu un procent între 10-15% şi mă aştept ca în perioada imediat următoare, în cursul lunii iulie, cel mai târziu la începutul lunii august, acest lucru să se vadă şi în facturile cetăţenilor", a declarat Virgil Popescu la finalul ședinței de guvern.
El a menţionat că de la 1 iulie va exista o piaţă liberă de gaze naturale şi că prin modificările aduse la Legea energiei electrice şi a gazelor naturale au fost ridicate "ultimele bariere" în calea liberalizării. 

Orice consumator casnic poate să schimbe furnizorul cu un preaviz de 21 de zile, în condițiile în care trebuie să aibă factura plătită la zi. În cursul lunilor iulie, august, septembrie consumul de gaze naturale este foarte mic. Deci se pot muta. Nu vorbim de un prejudiciu foarte mare la bugetul personal al românului în cursul lunilor iulie-august. Nu este încălzire, e vorba doar de consumul de gaze poate pentru apă caldă dacă folosesc o centrală sau pentru prepararea hranei și te poți muta foarte simplu printr-o notificare la cel mai bun furnizor de gaze naturale. Dar eu mă aştept ca în această perioadă, în cursul lunii iulie să îşi reevalueze ofertele și cei doi mari furnizori și să vedem pe piață o reducere a prețului, a ofertelor sau să apară noi ofertele ale acestor mari furnizori, cu acea reducere de care v-am vorbit, între 10 și 15%. Pentru că e normal să fie așa și eu cred într-un comportament corect”, a scris ministrul Economiei pe pagina personală de pe rețeaua Facebook.

Back To Top