Categorie: Economic

Prima din cele patru unități mobile de Terapie Intensivă, achiziționate  pentru IGSU în cadrul unui parteneriat în care și-au unit forțele Crucea Roșie Română, societatea civilă, persoane fizice, autorități și companii prezente pe piața românească, a fost adusă la Ploiești, pentru a mări capacitatea secției ATI a Spitalului Județean de Urgență.

 

Unitatea dispune de 12 paturi, iar la Ploiești asigură dublarea numărului de posturi de Terapie Intensivă, cu suport ventilator, pentru pacienții cu coronavirus aflați în stare foarte gravă.

"Trăim momente foarte dificile, însă trebuie să le abordăm cu maturitate și cu foarte mult optimism. Solidaritatea și responsabilitatea - valori după care ne-am condus atâția ani și după care ne conducem și acum sunt prezente și în baza lor am putut să fim de ajutor, în special în acele zone în care ne desfășurăm activitatea, de la Constanța până la Ploiești, de la Timișoara până în nordul țării. Unul dintre proiectele majore din zilele acestea a fost o unitate mobilă dotată la standardele tehnice medicale și care este destinată să ajute, în această perioadă, spitalele din întreaga țară", a declarat Cătălin Dumitru, Chief Trading Officer în cadrul Rompetrol - KMG International.

Cele patru unități mobile de Terapie Intensivă, achiziționate pentru IGSU inclusiv cu sprijinul Rompetrol - KMG International, putând fi folosite de orice spital din România, dar și din regiune – Republica Moldova, Bulgaria (ca urmarea a unui protocol de colaborare încheiat). Rolul lor este de a crește capacitatea spitalelor de îngrijire a pacienților la standarde înalte pe durata pandemiei, dar și ulterior, în situații de calamități sau dezastre.

Odată cu declararea stării de urgență în România, Rompetrol a sprijinit activ autoritățile și personalul medical cu fonduri și carburant în valoare de peste 450,000 USD, pentru achiziția de echipamente de protecție și aparatura medicală, pentru spitale din Constanța, Prahova, București.

Back To Top