Categorie: Economic

Activitatea în restaurante va fi reluată doar când evoluția epidemiologică va permite acest lucru și în baza unor reguli stricte de protecție sanitară, au stabilit, joi, reprezentanţii Executivului și cei ai HORECA.

 

La întâlnirea de la Guvern, cele două părți au convenit că va fi elaborat, în cadrul unui grup comun, un set de reguli de protecție sanitară, pentru unitățile de servire – restaurante, în perspectiva reluării activității acestora, "atunci când evoluția epidemiologică o va permite", conform unei informări publicate pe pagina de Facebook a Executivului.

”Scopul acestui demers comun este ca împreună, autorități și sectorul HORECA, să lucrăm pentru siguranța clienților și pentru a le oferi încredere că atunci când restaurantele își vor relua activitatea, serviciile vor fi oferite în condiții de protecție și nu va exista riscul îmbolnăvirilor”, a subliniat premierul Orban.

Reprezentanții HORECA au apreciat măsurile de sprijinire a turismului cuprinse în Planul Național de Investiții și Relansare Economică și au oferit sprijinul și experiența lor pentru pregătirea punerii lor în aplicare.

La acest moment, aproape 35.000 de angajați din hoteluri și restaurante au contractele de muncă suspendate, potrivit datelor publicate de Ministerul Muncii.

Foto: gov.ro

Back To Top