Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

Skateboard-ul e astăzi la modă pretutindeni, inclusiv în România, unde există chiar și parcuri și locații dedicate acestui sport. Acesta este, însă, un sport fără o istorie îndelungată. De fapt, primii skateboarderi au apărut la sfârșitul anilor '40 și au constat în surferii californieni care și-au dat seama că în zilele fără valuri nu aveau cum să-și practice sportul preferat.

 

Da, da, e adevărat, primele skateboard-uri au fost de fapt plăci de surf modificate, micșorate, și cărora li s-au adăugat roți, pentru ca surferii să se simtă și pe uscat ca pe creasta valurilor. Primele skateboard-uri au fost puse în vânzare într-un magazin de surfing din Los Angeles și aveau dimensiuni mari, asemănătoare plăcilor de surf.

În anii '60, plăcile de skateboard au început să capete mai multă atenție, să fie modificate, aduse la dimensiuni mai rezonabile și au început să apară primii sportivi profesioniști de skateboarding. O emisiune tv americană, numită „Surf's Up” a ajutat la promovarea și popularizarea skateboad-urilor în rândul tinerilor.

Skateboard-ul a fost încă de la începuturi asociat cu tineretul, cultura de stradă și mișcarea transgresivă a fanilor săi.

Abia în anii '70, skateboarding-ul a început să cunoască o revoluție. Au apărut roțile din poliuretan, mai ușoare decât cele metalice existente până atunci. Această schimbare a fost vitală în popularizarea skateboard-ului, deoarece aceste roți noi au îmbunătățit semnificativ tracțiunea și aderența, ceea ce a făcut mișcările pe placă mai agile și dinamice. Începând din acest moment, tehnica de pe skateboard începe să evolueze ca un stil nou, altul decât surfingul.

În această etapă nu existau încă skate parks, așa că patinatorii se întâlneau în locuri urbane precum piațete, piscine, esplanade, zone cu scări și balustrade. Acest trend de la început este ceea ce face ca skateboard-ul să fie considerat azi un sport urban și alternativ, deoarece, deși alte sporturi au spațiul lor specific, acesta este practicat în orice zonă urbană în care există condițiile pentru a putea patina pe placă.

Și pe măsură ce skateboard-ul a devenit mai ușor de manevrat, plăcile au început să se lărgească pentru a avea mai mult control asupra mișcărilor.

La sfârșitul anilor '70, au început să se desfășoare competiții de skateboarding și au apărut primii skateri care au început să trăiască din practicarea acestui sport. Deosebit de relevant a fost concursul „The California Free Former World Professional Skateboard Championships”, care inițial avea competiţii de Freestyle și Slalom.

În martie 1976 are loc un eveniment istoric: sunt construite primele două skate parks din lume. Mai exact în Port Orange, Florida, ș iîn San Diego, California. Au fost inaugurate la doar o săptămână distanță. În următorii cinci ani au fost construite peste 200 de skate parks, considerându-se o investiție bună pentru societate.

În anii '90, design-ul plăcilor de skateboard a evoluat, iar acesta a rămas standardul pe care-l întâlnim și astăzi, cu lățimi între 7 și 8 inchi.

Până în anul 2000, skateboarding-ul ajunsese atât de popular în SUA, încât existau mai mulți skateri decât jucători de baseball. Așa s-a ajuns ca unele școli să introducă această disciplină în orele de sport, ca o activitate sănătoasă pentru întărirea mușchilor și oaselor, conform recomandărilor autorităților medicale. Un alt impact pozitiv pe care psihologii îl realizează este că skateboard-ul îmbunătățește respectul în rândul tinerilor și îi ajută să se conecteze social cu alte persoane în mediul bun generat de acest sport.

Acestea au fost începuturile acestui sport care este astăzi tot mai popular și în România.

Back To Top