Améliorer activement la puissance masculine et n est pas seulement appelé cialis 10mg prix. La qualité européenne actuelle est peu coûteuse.

Categorie: Economic

ITM Prahova a întocmit un altfel de bilanț al pandemiei, concluzionând că, deși această perioadă a avut grave consecințe economice, în mod surprinzător numărul angajatorilor și al angajaţilor din județ a crescu semnificativ.

 

Potrivit unui raport întocmit de Inspecția Muncii, la nivelul județului, din datele transmise de către angajatori în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic rezultă că la începutul lunii martie 2020 la nivelul judeţului nostru erau 20.658 angajatori activi, adică angajatori care aveau cel puţin un salariat, şi 222.421 contracte individuale de muncă active. "La data de 16 martie 2020, data declarării stării de urgenţă pe teritoriul României prin Decretul nr. 195/2020 al Preşedintelui României, la nivelul judeţului Prahova erau 20.741 angajatori activi şi 223.789 contracte individuale de muncă active. După această dată, urmare declarării stării de urgenţă care a fost prelungită prin Decretul Preşedintelui României nr. 247/2020, numărul angajatorilor şi al contractelor individuale de muncă active au înregistrat o scădere, una dintre cauzele principale ale scăderii numărului contractelor individuale de muncă active fiind generată de luarea de către angajatori a măsurii suspendării contractelor individuale de muncă în baza prevederilor art. 52 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicat, cu modificările şi completările ulterioare, aşa zisul «şomaj tehnic»”, remarcă inspectorii de muncă.

Ulterior, însă, lucrurile au revenit la tendința anterioară instituirii stării de urgență, astfel că, treptat, numărul angajatorilor şi al contractelor individuale de muncă active a început să crească.

La 1 octombrie, în Prahova erau 21.049 angajatori activi şi 220.960 contracte individuale de muncă active, iar la data de 16.11.2020 erau 21.150 angajatori şi 224.465 contracte individuale de muncă active.

"Analizându-se evoluţia în perioada 01.03.2020 – 16.11.2020 a numărului de angajatori activi şi al contractelor individuale de muncă înregistrate de către angajatori în registrul general de evidenţă a salariaţilor în format electronic, se observă că la nivelul judeţului Prahova a crescut atât numărul angajatorilor, cât şi numărul contractelor individuale de muncă active – la 16.11.2020 numărul angajatorilor este cu 492 mai mare decât cel din 01.03.2020, iar numărul contractelor individuale de muncă active cu 2044 mai mare decât cel înregistrat la 01.03.2020.

Această tendinţă de creştere a numărului de angajatori şi a numărului contractelor individuale de muncă denotă că partenerii sociali din judeţul nostru au înţeles că traversăm o perioadă dificilă şi majoritatea acestora au încercat să găsească soluţii pentru continuarea activităţii şi menţinerea locurilor de muncă" este concluzia inspectorilor de muncă din județ.

Totodată, în ultimele luni au existat mai puține concedieri colective, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent. "Făcând o analiză comparativă a notificărilor privind decizia concedierii colective depuse la Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova, am constatat că în perioada martie 2020 – noiembrie 2020 au fost afectaţi de măsuri de concediere colectivă un număr de 389 de salariaţi ai angajatorilor care au sediul social pe raza judeţului Prahova, faţă de perioada similară a anului trecut, când au fost afectaţi de măsura concedierii colective un număr de 1.194 de salariaţi", scrie în informarea transmisă de ITM Prahova.

În contextul creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2, inspectorii de muncă din județ au făcut apel atât la angajatori, cât şi la angajaţi să respecte măsurile dispuse de către autorităţi pentru a stopa răspândirea noului coronavirus şi mulţumim tuturor celor care au depus eforturi pentru continuarea activităţii şi menţinerea, chiar creşterea numărului de locuri de muncă. "Personalul Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de îndrumare şi consiliere în domeniul de competenţă, astfel încât toţi cei interesaţi să cunoască măsurile ce trebuie luate pentru gestionarea și limitarea răspândirii COVID-19 în vederea asigurării desfaşurării activităţilor în condiţii de siguranţă pentru toate părțile implicate în raporturile de muncă", au mai transmis reprezentanții ITM Prahova.

Foto: ITM Prahova

Back To Top